SF2 var totalt overlegne...

Likevel ble det poengdeling mot Sola...

(Sola-SF2 2-2, 3. Divisjon, avdeling 2 – Sola Stadion). Det ble nesten «landsskytterstevne» den første halvtimen nede på Nord-Jæren. Vårt rekordunge lag gikk ut i hundre (På bildet over ser vi G17-laget som spilte semifinale i NM i fjor - mange av de samme spillerne sto for en sterk prestasjon mot Sola) – og vi noterte målsjanser så blekket sprutet. Det nyopprykkede hjemmelaget – som slo Sandenes/Ulf 2 i første serieomgang – ble presset nesten inn i eget bur. Det blåste virkelig rundt øra på Solas meget dyktige keeper – Sondre Kyllingstad. Han og den ujevne banen gjorde sitt til at SF2 ikke scoret en fire-fem ganger i den første omgangen. Isteden måtte vi nøye oss med Storm Bugge Pettersens ledermål etter bare ni minutter. Og det var en kontring i særklasse. Bendik Berntsen serverte ballen nesten på mållinjen – og Storm bare pirket den over linja.

Der viste Bendik Berntsen hvorfor han er et så stort talent – uegoistisk og med stor spilleforståelse. Og det ble oppfattet som et ran da Sola utlignet etter en snau halvtime. Isak Jensen Østrem fikk sto litt for alene inne i vårt felt – og dundret ballen inn bak unge Alem Omerinovic. 1-1. Så urettferdig kan fotball være. Trener Samir Saric er likevel meget tilfreds med sine gutter. – Vi stilte med fem 2007-gutter i første omgang – og den desidert eldste i blått var Philip Ask. Hele 19 år gammel. Jeg er fornøyd med at gutta fulgte spilleplanen til punkt og prikke. Og alle ser at vi både burde scoret langt flere mål – og vunnet kampen klart. Vi slipper imidlertid dem for lett til i kontringsfasen. Det betyr at vi slurvet i den offensive markeringen. MEN dette er en læringsprosess. Vi har jo bare unggutter med oss ned hit. Samir er fornøyd med prestasjonen. Ikke fullt så fornøyd med resultatet.

For det skjedde mye også i andre omgang. Hjemmelaget gikk virkelig hardt til verks – og allerede etter sju minutter av andre omgang – så ble det rødt kort til Adama Touroupo. Han la ned Bendik Berntsen da han var på full fart igjennom. MEN det er ikke alltid så lett å spille med en mann mer. – Du så dem slapp seg veldig langt bak etter utvisningen – og vi var ikke gode nok å demme opp for deres få kontringer. Samir Saric var aktiv på sidelinjen under hele kampen. Spesielt i sluttfasen. På en av disse kontringene - så gikk faktisk vertskapet opp i ledelsen da det var drøye kvarteret igjen. Håvard Kristoffersen tappet en ferdigscoret pasning fra Simen Berntsen over streken. Da så det stygt ut…

MEN Storm Bugge Pettersen hadde med seg egen kelner på bussen nedover. Bendik Berntsen la igjen noen Sola- forsvarere – og serverte Storm på bakerste. Igjen. Et fremragende forarbeid av unge Berntsen. MEN Bugge er på plass – som en goalgetter skal være. Det skal sies. Og selv om vi bombarderte dem det siste kvarteret – så ble det med de to SF-scoringene.