SF2 med strålende opprykk til 3. Divisjon

En bragd av våre unge talenter

(Råde-Sandefjord 2 1-1 – sammenlagt 2-3)

Det var intet mindre enn en bragd det unge mannskapet til SF2 sto for i gårsdagens våte oppgjør nede i Østfold. Trener Samir Saric og assistenttrener Geir Ludvig Fevang sendte utpå den glatte kunstgressmatta i Råde – et pur ungt lag. MEN de ga alt – og spilte en meget klok og pottetett fotballkamp. Gevinsten for at de løp sokka av seg der nede i regnværet blir 3. Divisjon i 2023. Et forhåpentligvis motiverende vorspiel til søndagens kamp på Release Arena – hvor vårt A-lag skal spille om Eliteserie neste sesong. Det begynte litt svett for vårt unge mannskap – Råde presset oss bakover – og vi noterte flere store målsjanser for vertskapet. MEN aller bakerst sto Andreas Brede Albertsen. Og han har mange andeler i opprykket. Han sto en glitrende kamp mellom stengene.

Også skjedde det som skulle bli avgjørende for utfallet. Fem minutter før pause – så kjempet Wally Njie til seg ballen ute på kanten – avanserte noen meter – og serverte til Sebastian Holm-Mathisen. Han dro elegant av en Råde-forsvarer – og feide ballen inn bak Daniel Ravneng. Mot spillets gang – MEN hva gjør vel det. Det er mål og ikke stilkarakterer som gjelder i fotball. Og det ble naturlig nok litt press fra Råde sin side utover i andre halvdel – og vi ante uro da store Thomas Kolseth ble byttet inn en halvtime før slutt. Han er en fysisk sterk spiss som har scoret ofte for Råde denne sesongen. Han var også den som falt inne i feltet – og skaffet vertene straffespark. Det satte den gamle Lillestrøm-backen Simen Kind Mikalsen sikkert inn bak Albertsen. 1-1. Og nå luktet de 1320 tilskuerne blod. Vi ble naturlig nok presset de siste 25 minuttene. Og både keeper Albertsen og gutta foran han måtte ofre alt i kampen for opprykk. Og innsatsen ga gevinst. Det var verdt slitet.

Og vi fulgte oppladningen foran den avgjørende kampen. Trenerne hadde teorien klar – og snekret sammen en effektiv spilleplan. Det ble holdt spillermøte med video i tussmørket oppe på stadion dagen før den store kampen. Og ingen ting – og da mener vi ingen verdens ting – ble overlatt til tilfeldighetene. Vi sender gjerne noen roser over til Samir, Geir Ludvig og Tom Helge som «oppdrar» unggutta i hverdagen. Vi vil også selvsagt skryte av det unge kollektivet – og vi ble imponert av lagets eldstemann – Henrik Gustavsen. Vår G-16 trener sto støtt som venstre stopper – og holdt i 97 minutter. Og for en busstur det blir hjem. Dette var en strålende opptur for hele klubben.

Gratulerer!

Annonse fra Eliteserien: