SF2 med en strålende seier

Kom seg vekk fra nedrykksstriden

(SF2-Start2 5-1). Før kampen på Gamle Stadion i går kveld - så lå Sandefjord Fotballs andrelag som nummer 11 på tabellen. Med begge beina godt plantet nede i gjørma. Etter en strålende oppvisning mot gjestene fra Sørlandet - så avanserte våre nest-beste opp på en solid femteplass på tabellen. Og anført av vår kaptein Julian Gunnerød (se bildet over) - så feide "Guttane" over det unge Start-laget i andre omgang. For det var jevnt til pause - og fortsatt helt åpent - da vi blåste igang andre omgang på stillingen 1-1.

Og la det være sagt med en gang - det var mange som storspilte på et ungt - og godt Sandefjord-lag - MEN Martin Rolando hadde virkelig bestemt seg denne kvelden. Tre fantastiske scoringer - hat-trick - og ellers mange flott framspill til sine lagkompiser. En nydelig innsats fra Martin - som fyller 20 i neste måned. Mye god fotball i vente fra den kanten. - Og det var helt unødvendig å tape på overtid mot Åskollen sist. Og derfor trengte vi disse tre poengene sårt. Visst er dette en utviklingsarena for våre talenter - MEN det er jo avgjørende å få best mulig motstand hele tiden. Da må vi stå i divisjonen. Sånn er det bare. Hovedtrener Samir Saric er både lettet - og fornøyd med ungguttas innsats.

For det kan vise seg at disse tre poengene blir særdels viktige å ta med seg videre. Det gir et pusterom - og SF kan konsentrere seg om å spille god fotball framover. Martin Rolando åpnet ballett med en suser fra 18 meter etter 25 minutter. Start svarte med et hodestøt fra Sander Svela etter drøye halvtimen. MEN i andre omgang så løsnet det for hjemmelaget. Andreas Ramstad førte vertskapet i føringen etter 54 minutter. Framspill. Ja, nettopp - fra Martin Rolondo. Så eksploderte den samme Rolando. 3-1 kom etter et nydelig forabeid av Julian Gunnerød. Så smatt innbytter Storm Bugge Pettersen igjennom - og hamret inn nummer fire.

Så avsluttet Martin R. showet. For det var nettopp det det var. Andreomgangen var en fest. En heading - så kraftfull og presis - som det er nesten ikke er mulig å få til fra det holdet. MEN Martin var skarp - og headingen fra 11 meter føyk inn bak en ellers god Herman Johnsen i Start-buret. - Nå stilte vi med bare unggutter - og de kjenner hverandre så godt. De trener sammen og kjenner hverandre ut og inn. Og de hadde alle en herlig innstilling. Denne seieren betyr mye for hele gjengen. Andreomgangen var vel noe bortimot det beste vi har vist i år. Samir Saric vet han har et lag som er mer enn godt nok for å spille i 3. Divisjon. Også i 2024. 

Annonse fra Eliteserien: