SIV

SF-visitt på barnekreftavdelingen....

det ble et sterkt møte

3. Mai skal være «Fotballtrøye-fredagen» - hvor vi skal vise vår støtte i kampen mot barnekreft. Hensikten er å bytte ut hverdagsklærne eller jobbuniformen – rett og slett med en fotballtrøye. Uansett lag og årsmodell. (På bildet over ser vi Jakob Dunsby i samtale med en ung pasient - foto Paul Henrik Gaalaas-Hansen). Dette for å symbolisere støtte til barn og unge med kreft. Sammen skal alle med fotballdrakt danne Norges fineste lag. Vi oppfordrer alle til å vipps 100 kroner eller mer til 705404 – og bli med på laget. Alle donasjoner går til forskning på barnekreft – og til Barnekreftforeningens arbeid for barn og unge som rammes av denne sykdommen. Det finnes ikke noe bedre tiltak enn dette. Og en spesiell takk til Jakob Dunsby, Stian Kristiansen, Jakob Swift og Storm Bugge Pettersen som tok turen innom sykehuset i Tønsberg. Alle vi som var innom der - vil nok skrive under på at det var et meget sterkt møte. Det gjorde virkelig inntrykk…

«Organisasjonskomiteens formann» - Jakob Dunsby – delte ut signerte fotballtrøyer og bøttehatter med SF-logo. (På bildet over ser du fra venstre Storm Bugge Pettersen, Stian Kristiansen, Jakob Dunsby med maskoten Kompis, sykepleier Per Albert Solheim og Jakob Swift - foto Paul Henrik Gaalaas-Hansen). Og ikke minst – så snakket vi med noen av barna som var rammet. Og Dunsby fikk opplæring på sykkel ute i korridoren av en trivelig, ung pasient. Det gikk ikke helt bra for vår mann. Men moro var det – for både spiller og gutten som forgjeves forsøkte å lære bort noen triks. Vi snakket også med en meget sympatisk jente – som kom inn på lekerommet der vi oppholdt oss i rullestol – trillet inn av sin far. – Det er hyggelig at dere kommer på besøk hit. Fint er det. For oss som har en litt annen hverdag. Vi setter pris på dette – og for en stund får oss til å tenke på noe annet enn sykdommen. Ordene til jentas pappa har satt seg fast i meg. For godt….

 

Og vi skal også takke sykepleier Merete – som guidet oss rundt på sin arbeidsplass – og som vanlig kommer på vår hjemmekamp mot Molde søndag. Røde Kors er heldige som har slike folk med seg. Også sykepleier Per Albert Solheim ga oss mye kunnskap om avdelingen her – og viste oss framfor alt «Kompis». Det er barnekreftavdelingens maskot – og han ble hurtig dresset opp. Selvsagt med en signert SF-drakt. Den kledde han. – Akkurat nå er det ikke så mange pasienter her. Det er fredags ettermiddag – og mange er hjemme. Vi har kapasitet for 16 – men det er som regel ikke fullsatt her. Noen er her bare noen dager, mens andre igjen dessverre må være her mye, mye lenger. Solheim fra Sogndal styrket oss i troen på det norske helsevesenet. Det var en tankevekkende fredag – og et sterkt møte med unge kreftpasienter. God bedring – nå går jeg og vippser….

 

 

 

 

Annonse fra Eliteserien: