SF-trener Hans Erik Ødegaard summerer opp etter 0-3

- Vi er slitne og har null energi

(Tromsø-Sandefjord Fotball 3-0).

Det var et skadeskutt og slitent Sandefjord som dro på tokt nordover – vi dro uten Quint Jansen – og hadde Aleksander D. Nilsson på benken etter at han fikk en smell mot Kristiansund på onsdag. Og både Harmeet Singh og Amer Ordagic er ute av spill. Vi vet også at Sander Risan Mørk og Sander Moen Foss er ute resten av sesongen. Plusser vi på tre kamper i løpet av den siste uka – så er konklusjonen Hans Erik trekker veldig logisk. – Vi er veldig tynne for øyeblikket – og da blir det rett og slett en for stor belastning på de som er friske. Dermed var batteriet flatt – og det ble et klart tap mot TIL på Alfheim.

Også kaptein Mats Haakenstad var en smule oppgitt etter kampslutt. – Det kjentes ut som god gammal dags feriefotball – vi virket som vi hadde sirup i beina. Vi må luke bort de grove feilene våre – vi gir dem altfor store sjanser. Vi var ikke på fra start – og dermed måtte vi jakte og stresse etter deres to kjappe scoringer i første omgang. Mats Haakenstad er i likhet med sine lagkamerater kjørt etter 0-3 i varmen oppe i Tromsø, men vil ikke bruke heten som en unnskyldning. – Vi skal vel være mer vant til varme der vi kommer fra. Mats vil ikke ha noen bortforklaringer.

vanning av bane før eliteseriekampen i fotball mellom Tromsø og Sandefjord på Alfheim stadion.Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
vanning av bane før eliteseriekampen i fotball mellom Tromsø og Sandefjord på Alfheim stadion.Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

Hans Erik Ødegaard og trenermakker Andreas Tegstrøm har endelig noen treningsdager til å få gutta opp i ringene igjen. Neste kamp kommer om åtte dager – Viking hjemme på Release Arena. – Nå skal vi restituere og få spillerne kampklare igjen. Det harde programmet og de mange skadene preger oss dessverre for mye. Og vi kan ikke være så gavmilde. Vi var ikke smarte nok denne gangen. Hans Erik Ødegaard setter ord på det vi alle nettopp har sett. Et slitent SF hadde lite å gi på det splitter nye kunstgressdekke på Alfheim.

Og TIL hadde ikke vunnet på åtte kamper – og trengte virkelig en seier. De hadde ikke vunnet siden 12. Mai – og da var det Vålerenga som ble slått. Og matchvinner Eric Kitolano var da også en lettet kar etter to flotte scoringer – og ikke minst – tre kjærkomne poeng. – Den første scoringen etter bare ni minutter gir jeg terningkast seks. Og headingen like etter at pausen var over – var jo direkte kampavgjørende. Da var det kjørt. Sier en glad Eric Kitolano. Og her har han jo et poeng. Han fikk gå helt fra midtstreken – og fyre av fra 16 meter. Og bare fem minutter seinere måtte dommer Sivert Amland peke på straffemerket. Unggutten August Mikkelsen levnet ikke Hugo Keto en sjanse. Da var det gått et snaut kvarter av første omgang. Dermed ble det for langt hjem for SF denne varme kvelden oppe i Nordens Paris. Nå har vi en drøy uke  på oss før Viking-kampen….

Annonse fra Eliteserien: