SF-trener Hans Erik Ødegaard misfornøyd med premieren

Vi må ta lærdom av denne kampen her…

(HamKam-Sandefjord Fotball 2-0)

Det ble en svak seriestart for «Guttane». – Vi håndterte ikke dette her – selv om vi visste hva vi gikk til. Nerver, mange ferske fjes og en meget skuffende innsats. Nå må prestere bedre mot Tromsø. Førsteomgangen var jo skrekkelig dårlig fra vår side. Hans Erik er selvsagt skuffet over null poeng – MEN mest skuffet er han nok over prestasjonen. For det var Henrik Udahl som ble den store forskjellen her oppe på Briskeby. Først satte den gamle Vålerenga-spissen inn et straffespark etter 29 minutters spill. Vår Eliteseriedebutant Fredrik Berglie var uheldig og fikk ballen opp i hånda. I duell med Udahl. Straffen ble feid kontant inn bak Hugo Keto. 1-0.

I hele fjorårssesongen så scoret Udahl fire ganger for Vålerenga i seriespillet. Nå er han oppe i to allerede. Like før dommer Sivert Amland skulle blåse til pause – så var han der igjen. Pål Alexander Kirkevold (ex. Sandefjord) serverte Henrik Udahl på seks meter – og dermed så var det 2-0. – Det var elendig timing på den siste scoringen imot. Vi var jo på vei inn i garderoben. Fredrik Berglie er selvsagt misfornøyd med Ham/Kams andre scoring like før pause. Også var det den første. Det var selvsagt ikke tilsiktet – MEN ballen spratt bare opp i hånda mi. Bare uflaks. Fredrik Berglie (ex.Skeid) fikk et brutalt møte med norsk Eliteserie. Og tar på seg skylden for den første baklengsen. Også kaptein Jesper Taaje er forbannet – for at han ble passert av Kirkevold på nummer to. – Jeg skulle selvsagt holdt han på utsiden. Virkelig svakt av meg. Vi hadde en forferdelig første omgang. Laget og meg personlig. Jesper er ingen glad mann etter at hans gamle klubb sikret seg tre poeng i premieren.

Vi møtte et stabilt og duellsterkt Ham/Kam – og det visste vi på forhånd. Som også Hans Erik Ødegaard påpekte. Det var bare det at vi ikke klarte å gjennomføre planen. Vi visste jo hva som ventet hos her oppe. Den gamle Stabæk-keeperen Marcus Sandberg sto støtt aller bakerst – og jernmannen John Olav Nordheim (ex. Jerv) var en bauta i midtforsvaret til «Kamma». De var meget komfortable defensivt – og vi hadde ikke mange klare målsjanser. – Dette var deilig. Dette var en lagseier. Vi visste jo at Henrik Udahl kan score mål – MEN dette var kollektivet. For en innsats av alle gutta. Mange folk på tribunen. Dette var en ren fornøyelse. Og Sandefjord skuffet meg virkelig. De hadde ikke mye å komme med. Ham/Kam-trener Jakob Michelsen er en lettet mann etter tre kjærkomne poeng.

Og det var ikke bare negativt hos SF. Det gledet oss at innbytter Youseff Chaib var så spillesugen og god ute på sin kant – da han erstattet Danilo Al-Saed. Håper bare at han holder seg skadefri – så kan bli en herlig forsterkning for «Guttane» framover. Det var dessverre det tredje strake serietapet for oss mot Ham/Kam. De sikret Eliteserieplassen på Release i fjor høst – og fortsatte framgangen. Nå på hjemmebane. – Vi må bare konstatere at dette var altfor, altfor dårlig av oss. Sånn kan det ikke fortsette. Vi hadde en god følelse før start – MEN vi virket helt tafatte. Dette var kjedelig. Og surt. Virkelig frustrerende. Alexander Ruud Tveter oppsummerer årets første seriekamp. Vi har heldigvis 29 igjen…

Annonse fra Eliteserien: