SF-trener Andreas Tegstrøm er på jakt etter 90 minutter med kvalitet

Jeg ser jo et strålende nivå på gjengen hver dag på trening

Sandefjord Fotball har glimtvis spilt kvalitetsfotball med en klar spilleplan og SF-identitet. MEN dette har kun foregått i perioder – og som vi alle vet så har vi sjelden prestert en hel kamp på vårt beste nivå. Nå håper alle i og rundt klubben at puslespillet faller på plass borte mot Aalesund søndag. – Vi spiller en meget god førsteomgang mot Bodø/Glimt – så orket vi ikke helt inn og tapte 1-4. Også i perioder mot et godt Sarpsborg-lag så presterte vi meget bra – så mot slutten åpnet vi opp og de fikk scoret utligningen. Vi har manglet tålmodighet og evnen til å være konsekvente og bestemte hele veien. Og da vi kom under etter bare noen sekunders spill mot Jerv – og like etter så kom nummer to – så ble vi jagende etter resten av kampen. Selv om vi reduserte og hadde spillemessig overtak – så var vi ikke presise nok i de avgjørende øyeblikkene. Og det er klart at en sånn rekke uten seier sliter mentalt på alle. MEN vi står på – og jakter den gode opplevelsen i hver kamp. Selvsagt også nå mot Aalesund. Andreas Tegstrøm er ikke en mann som gir seg så lett. Nå gjelder det bare å få satt sammen hel kamp med de ferdigheter som våre trenere ser spillerne gjøre på treningsfeltet. Hver eneste dag…

Aalesund kommer fra en sterk borteseier sist onsdag mot Jerv der nede i Grimstad. Og på mange måter var de tre poengene langt på vei en forsikring om Eliteserie også i 2023. – Det er klart at dette kan slå begge veier – rent mentalt. Det kan være en fordel for oss – MEN vi bryr oss som vanlig kun om vår egen prestasjon. Vi blir bedre hver eneste dag – og da bør jo også resultatene komme. Verken Hans Erik eller jeg er mentale trenere, men vi roser så mye som mulig og tar tak i de gode prestasjonene ute på feltet. Og de er det mange av. Vi hadde også en god treningsuke i forkant av Jerv-kampen, men kom bakpå etter bare noen sekunder og derfra og inn ble vi litt for hektiske og jagende. Vi savner mer tålmodighet og presisjon i de avgjørende øyeblikkene. De som avgjør fotballkamper. For alle statistikker etter Jerv-kampen slår positivt ut for oss. MEN det hjelper jo lite. «Tegan» er en klok mann som selvsagt skjønner dette godt. Kanskje bedre enn de aller fleste.

For ikke minst han og kollega Hans Erik merker presset nå i innspurten. Det gjør vi alle som bryr oss om SF. Og vi ønsker jo at det hele snur allerede søndag mot Lars Arne Nilsen og hans nyopprykkede Aafk. – Vi har fire kamper igjen. Og vi kan selvsagt få med oss noe i dem alle. Vi har jo bevist at vi kan slå alle – MEN dessverre også tape for alle. Vi mangler nok litt kynisme – for vi har jo i mange kamper hatt ledelsen for så å slippe opp og gi bort baklengs mot slutten av kampene. Selv om vi fokuserer på vårt eget spill og våre prestasjoner – så studerte vi selvsagt kampen Aalesund spilte mot Jerv nå nylig. De har også sine svakheter – som alle har. Dette har vi registrert. Nå er vi på jakt etter den gode opplevelsen. Den kan komme nå. Vi ser at skadesituasjonen er bedre enn noensinne denne sesongen. Det betyr hardere konkurranse om en plass i startoppstillingen. Og i troppen. Det er positivt – og høyner kvaliteten på hver trening. Nå skal vi spille god SF-fotball i en hel kamp. Ikke bare i perioder. Og OBOS-liga har ikke vært nevnt en gang. Det er ikke tema. Vi skal spille på det øverste nivået. Også i 2023. Andreas virker overbevisende. Såpass at vi også har trua….

Annonse fra Eliteserien: