SF stilte med to forskjellige lag...

årets andre tap - denne gang mot Moss..

(SF-Moss 2-3, Gamle Stadion). Vi kjørte samme opplegg som sist mot Sarpsborg 08. Vi byttet hele laget etter første omgang – bare Fredrik Berglie var eneste «overlever» da andre halvdel av treningskampen mot Moss ble blåst i gang. Også han forsvant ut etter hvert – da unge Lukas Johnsen erstattet vår solide midtstopper. Nykommer Stian Kristiansen (ex. Bodø/Glimt) fikk sin debut (se bildet over) – og spilte de første 45 minuttene. – Det gikk vel sånn middels bra. Det var artig å få seg en skikkelig økt igjen – jeg har nemlig vært syk den siste tiden. Også tar det selvsagt litt tid med nye lagkamerater – jeg regner med at relasjonene sitter bedre når vi lærer hverandre bedre å kjenne. 25-åringen fra nord pendler nå daglig mellom Tønsberg og Sandefjord – men regner snart med å få sitt eget her i byen. Vi registrerer at Stian er en robust og duellsterk stopper. Det ser bra ut…

Førsteomgangen startet meget positivt – fra blått ståsted. Vi dundret opp i stadige angrep – og det var logisk at vi også tok ledelsen. Et hjørnespark ble slått inn midt foran Mosse-buret – og i forvirringen sekunder etter corneren – så ble ballen pirket inn bak Mathias Eriksen Ranmark. Der og da så det greit ut. Vi – det betyr om lag 150 kalde tilskuere på «Gamla» i den sure vinden – regnet med at vi skulle kontrollere denne kampen helt ut. MEN det ble isteden Moss som utlignet etter en halvtimes spill. Et ballmist høyt oppe i banen – en Mosse-kontring – og Noah Alexandersson fikk bøyd ballen inn bak Hugo Keto til slutt. Uansett så ble det utligning. Og 1-1. Og helt mot slutten av omgangen – så tapte vi en hodeduell i eget forsvarsfelt – og gjestene gikk opp til 2-1. Mye positive takter fra oss – men litt slurvete i siste ledd. Vi har god tid til å rette opp i dette…

Vi merket oss at Marcus Melchior (ex.Skeid) nå var langt friskere – enn sist mot Sarpsborg 08. -  Det går faktisk bedre og bedre. Jeg fikk styre og stelle litt mer – og min makker Filip Ottosson var fin å spille sammen med. «Lugn» og ballsikker. Dette blir nok bra. Bare vent. Marcus og alle i startoppstillingen - bortsett fra Berglie – tok «kvelden» etter den første omgangen – og Hans Erik Ødegaard og Andreas Tegstrøm kjørte samme opplegg som sist. Nye kluter innpå etter pause. Og det startet på verst tenkelige måte. Straffe til Moss – og 1-3. Vi reduserte helt mot slutten da Darrell Tibell åpnet målkontoen for SF. Vi både håper og tror at det kommer flere scoringer fra den kanten – utover i sesongen. Nå er det prøve-og-feile tid – og mange nykomlinger som skal bli kjent. Tap til tross – vi synes det ser meget, meget lovende ut….