SF misbruker tidenes matchball mot Sarpsborg 08

- Vi gir bort kampen med en elendig 2. omgang…

Andreas Tegstrøm er ingen munter mann etter at Sarpsborg med en mann mindre i over 50 minutter – klarer å karre til seg tre poeng etter at det sto 2-2 ved pause. – Vi hadde alle tiders mulighet, men vi «bjuder» inn dom og spiller en meget svak omgang. Vi hadde likevel ikke lært av tidligere feil. Det var en skuffende innstilling hos våre gutter – vi tapte det meste av dueller – ga bort unødvendige frispark – og slapp til kontringene. Nei, dette var meget, meget dårlig fra vår side. Andreas Tegstrøm summerer opp – og legger ikke skjul på noen verdens ting.

Sandefjords trener Andreas Tegström under eliteseriekampen i fotball mellom Sarpsborg 08 og Sandefjord på Sarpsborg stadionFoto: Christoffer Andersen / NTB

For etter en svak åpning – hvor danske Mikael Maigaard fikk boltre seg fritt og putte ballen i mål ved to anledninger – så snur vi hele forestillingen til vår fordel. Først så slurver midtstopper Jørgen Horn og feier ballen rett i beina på Davyer Vega – han får den videre til Alexander Ruud Tveter (ex. Sarpsborg 08) – som scorer sikkert med en nøyaktig bredside. Etter 38 minutter så blir det dramatikk på Sarpsborg Stadion. Ruud Tveter får et gjennomspill – og målvakt Simen Vidtun Nilsen stormer ut – og med en refleks så tar han ballen med sin høyre hånd utenfor egen 16 meter. Rødt kort. Og kampen skiftet karakter.

For ett minutt for dommer Aslam skal blåse til pause – så kommer årets «børse» fra Davyer Vega. En ypperlig kombinasjon iscenesatt av Kurtovic og Ofkir – gir Vega muligheten fra 20 meter. Pang. Rett opp i krysset. Et mesterverk av en scoring. Årets morsomste omgang var til ende. Vi var overbevist om at vi hadde festet grepet på laget til svenske Stefan Billborn – men vi fikk oss isteden en skikkelig kalddusj. Og dessverre så var vår kaptein Harmeet Singh involvert i begge hjemmelagets mål. Først dro han ned banens bestemann Anton Saletros – og dommeren pekte på straffemerket. Svensken satte den sikkert i mål. Så feilberegnet han en høy ball ved midtstreken – som åpnet opp for 08. De kom tre mot to – og det endte med at Junior prikket inn 4-2.

Det var ikke nok at Mohamed Ofkir (ex. Sarpsborg) dunket inn en redusering. Nærmere kom vi ikke – og Sarpsborg saboterte akkurat passe klokt de siste 25 minuttene – og slapp unna med skrekken. – Dette var direkte svakt av oss. Vi blir stresset – og er rett og slett for upresise og tamme. Vi burde utnyttet kantene bedre – og kommet til flere innlegg derfra. Dette burde vi ha vunnet etter at deres keeper fikk rødt. Ofkir scoret sitt sjette for sesongen, men er selvsagt misfornøyd med at vi ikke fikk med oss noe hjem. «Moa» konkluderer med at vi slurvet bort poengene – men at vi snarest mulig må legge dette bak oss og ta tre poeng hjemme mot Aalesund neste søndag.