SF med champagne-fotball i andre omgang....

- Dette hjelper selvsagt på selvtilliten....

(SF-Sarpsborg 08 4-1, Jotun Arena). Festen startet allerede etter 14 sekunder. Jakob Dunsby satte fart inn i sarpingenes straffefelt – og Magnar Ødegaard måtte ut med foten. Dommer Sigurd Kringstad blåste i sin fløyte – og straffesparket satte den gamle Sarpsborg-spilleren Alexander Ruud Tveter iskaldt inn bak Marko Ilic. Serberen kastet seg til venstre – ballen føyk inn i motsatt hjørne. 1-0. (På bildet over ser vi en meget fornøyd Hans Erik Ødegaard - foto NTB). Vi noterte sjanser og ikke minst gule kort i de første 45. Fire i tallet. Jakob Dunsby og Filip Ottosson fikk se gulfargen – det samme fikk Franklin Tebo og bursdagsbarnet Eirik Wichne for motstanderlaget. Dommer Kringstad var på jobb. Omgangen ble avsluttet med et skummelt langskudd fra Eman Markovic. Ballen traff tverrliggeren. Ellers mistet vi litt av initiativet etter en frisk innledning – og det ble litt upresist og hakkete det hele. Egentlig for begge lagene. Vi gikk tross alt til pause med ledelse.

Også åpnet andreomgangen litt sånn som den første. Bare med Sarpsborg 08 i hovedrollen. Stian Kristiansen var tiendelet for sent ute – og dommer Kringstad pekte på straffemerket. Igjen. Denne gangen hadde han VAR-gutta på øret, men straffespark ble det. Og den gamle landslagskapteinen Stefan Johansen var like sikker som vår veteran-spiss var i første omgang. 1-1. Og like langt. Etter en time så startet showet. Først stakk Alexander Ruud Tveter inn foran Ilic – og elegant rullet han inn nummer to. Meget presist. Og drøye 10 minutter senere – så viste Eman Markovic glimrende overblikk da han sendte innbytter Danilo Al-Saed igjennom. Til tross for et litt middels førstetouch – så bevarte vår fantastiske kantspiller roen. Akkurat i rett øyeblikk så trillet han ballen forbi en utrusende Sarpsborg-målvakt. Og via stolpen – så rullet ballen inn. Enorm jubel på Jotun Arena. Og to minutter seinere – så kom nummer fire. Og det var et kunstverk av en scoring. Først Danilo – så Alexander Ruud Tveter – også en elegant lobb fra Eman Markovic til slutt. En håndballopprulling. Bare med beina. De 3516 tilskuerne – minus et par hundre fra Østfold – kunne feire vår andre seier på rad. Det var rett og slett en strålende andre omgang.

Også trener Hans Erik Ødegaard var selvsagt både lettet og fornøyd med sine gutter. – Dette hjelper på selvtilliten. 4-1 over et så bra lag som Sarpsborg 08 må vi jo være svært så tilfreds med. Det var likevel perioder i første omgang som vi ble litt for passive. Det er alltid noe å sette fingeren på. Vi ble veldig mye bedre i andre omgang. Jeg synes at vi har spilt stabilt bra i hele år, men den store forskjellen ligger i bevegelsen framme på banen. I de to siste kampene har vi vært skarpe på den siste tredjedelen – og vi har flyttet beina. Også hjelper det selvsagt at våre kanter Danilo Al-Saed og Jakob Dunsby er med og fighter om plassene på laget igjen. Det har vi savnet i de første matchene – og det er opplagt at deres tilbakekomst hjelper. Hans Erik Ødegaard har hatt et par fine opplevelser på hjemmebane. Dette var selvsagt en kollektiv triumf, men vi må la oss imponere over vår kaptein Filip Ottossons fotballinteligens. Han var kreativ framover – og samvittighetsfull bakover. En herlig innsats fra «Otto». Også gleder vi oss med Alexander Ruud Tveters to første scoringer og en målgivende. Det trumfer det meste. Nå er det Brann i Bergen….