SF markerer i sosiale medier

Sandefjord Fotball støtter oppropet mot rasistiske og diskriminerende ytringer i sosiale medier. Fra fredag klokken 15.00 til mandag klokken 23.59 blir det ingen aktiviteter på våre SoMe-kanaler.

Initiativet kommer fra det engelske fotballforbundet, og Norges Fotballforbund gikk i dag tidlig ut med sin støtte sammen med flere andre klubber. 

I en digital verden der rasisme, diskriminering, trusler og trakassering dessverre er et voksende problem på sosiale medier er det viktig at fotballen går foran og sier at nok er nok.

Stillheten handler om å sette lys på de manglende retningslinjene for sosiale medier, og som gjør at de store SoMe-aktørene fortsetter å tillate rasistiske og diskriminerende ytringer i sine kanaler uten konsekvenser eller hensyn til deres moralske og etiske ansvar.

I volds- og trakasseringsrapporten fra 2020 oppgir både spillere og dommere at de hadde har vært utsatt for hets eller trakassering på sosiale medier etter kamp. Det er helt uakseptabelt!

NFF har en egen varslingskanal for vold og trusler. Har du opplevd rasistiske eller diskriminerende ytringer? Meld det inn nå her!

Annonse fra Eliteserien: