SF har et av Eliteseriens mest produktive spisspar

Alexander og «Moa» har vært effektive denne sesongen

Sandefjords Alexander Ruud Tveter har scoret 8 mål så langt i sesongen. Foto: Annika Byrde / NTB
Sandefjords Alexander Ruud Tveter har scoret 8 mål så langt i sesongen. Foto: Annika Byrde / NTB


Til tross for at Sandefjord Fotball ligger på den utsatte kvalikplassen foran den viktige kampen mot Jerv på søndag – så har våre to makkere på topp – Mohamed Ofkir og Alexander Ruud Tveter hatt en produktiv sesong så langt. Og bedre kan det bli. – Jeg husker selvsagt vårt veddemål før serien startet – det ligger langt fram i panna hele tiden. «Alex» var beskjeden på egne vegne – og trodde han skulle ende på 10 seriescoringer i 2022. Undertegnede høynet med en – og gikk for 11. Nå blir det en spennende innspurt – selvsagt handler det aller meste om å beholde plassen – men det ligger også mye prestisje og litt annet i potten når det gjelder vår interne tvekamp. – Jeg håper jo at statistikken min blir pyntet på mot Jerv. Jeg føler at den litt triste hjemmerekka uten seier blir rettet opp mot laget fra Grimstad. Hjemmepublikummet fortjener tre poeng – og det hadde smakt godt. Vi er klare og vi har jo merket spillemessig framgang i de siste kampene. Ruud Tveter skal atter en gang løpe skoa av seg på topp. Han er en arbeidsom og nyttig mann lengst framme for SF. 

Sandefjords Mohamed Ofkir har notert seg for 11 så langt i sesongen. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
Sandefjords Mohamed Ofkir har notert seg for 11 så langt i sesongen. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

For det er nesten sensasjonelle tall som duoen Ofkir/Ruud Tveter kan slå i bordet med. Spesielt med tanke på tabellsituasjonen. Bodø/Glimts Amahl Pellegrino og Hugo Vetlesen er de som har produsert klart flest målpoeng hittil i seriespillet. 45 så langt. Den suverene toppscoreren Pellegrino har 21 mål og sju assist – og det gir totalt 28 målpoeng. Hugo har 17 målpoeng. Dermed så er gutta fra nord suverene i toppen. På en kruttsterk andreplass så kommer paret Casper Tengstedt og Ole Sæter fra Rosenborg. Sæter har 19 målpoeng – 13 scoringer – og danske Tengstedt med bare ni seriekamper har allerede produsert 15 målpoeng – med sensasjonelle ni mål på ni kamper. Den 22-årige dansken har til nå vært Eliteseriens heteste navn. I særklasse…

MEN foran medaljekandidatene Lillestrøm og Vålerenga – og alle de andre lagene – så har vår duo på topp stått for hele 29 målpoeng. «Moa» og Alex» har også flere poeng enn seriemester Moldes to mest effektive spillere. Det er mer enn solid. Oslo-gutten Ofkir har så langt 11 mål og seks målgivende. Det blir 17. Og plusser vi på Alexanders åtte nettkjenninger og fire assist – så blir det totalt 12 målpoeng. Totalt har Sandefjords to angripere stått for 29 poeng. Et målpoeng foran Sarpsborg 08s Tobias Heintz og Anton Saletros. Nevner vi at de to mest effektive hos årets mestere Molde – Wolff Eikrem og David Fofana har sørget for totalt 25 målpoeng. Lillestrøms Gjermund Åsen og Ylldren Ibrahimaj har sørget for 20 poeng – og Vålerengas Osame Sahraoui og Amor Layouni for 19 totalt – så ser vi tydelig at gutta framover på banen har prestert. Tredjeplassen til våre gutter på denne lista er oppsiktsvekkende. Vi satser på at de forsetter målproduksjonen – og at deres strålende bidrag gjør sitt til at SF spiller Eliteserie også i 2023.

Annonse fra Eliteserien: