SF-bragd mot Bodø/Glimt...

- Vi var minst like gode

 

(Bodø/Glimt-SF 1-1, Aspmyra Stadion). Den hjemvendte sønn – Stian Kristiansen – var en av mange SF-helter i nord denne tropevarme mai-kvelden.(På bildet over ser vi Stian i kamp mot Glimts Kasper Høgh - vår mann vant de fleste duellene med dansken - foto NTB). Han kjempet som en løve sammen med makker Fredrik Berglie i midtforsvaret vårt. Men dette var en kollektiv triumf – selv om noen spillere var ekstra avgjørende. – Glimt-trener Kjetil Knutsen sa at jeg ikke var god nok da jeg var her. Og det er helt fair. Jeg var ikke i min beste form da jeg kom hit til Glimt fra vesle Junkeren. Og jeg må si at det har vært en helt merkelig forvandling. I fjor på denne tiden spilte jeg nede i divisjonene – og nå spiller vi jevnt med fjorårets seriemester i Eliteserien. Og vi kunne tatt med oss alle poengene. Kanskje var det et billig straffespark mine gamle lagkompiser fikk like før pause. Jeg har ikke sett det på skjerm ennå. Stian Kristiansen var viktig spesielt da Ulrik Saltnes feide til fra fin posisjon med 10 minutter igjen. Stian var nede på ekte hockey-vis og blokkerte.

 

Det hele startet litt forsiktig fra vår side, men vi hadde likevel full kontroll. Den største muligheten kom imidlertid etter 22 minutter. Da fikk Eman Markovic fyrt av, men skuddet ble avverget i siste sekund. Og bortelaget fortsatte å yppe seg. Belønningen kom etter 35 minutters spill. En helt genial pasning fra vår Magnus Carlsen – Filip Ottosson – satte Eman helt fri foran Nikita Haikin. Lyngdølen klinket til – og et sjokkert Aspmyra ble plutselig musestille. – Det var herlig å se den i mål. Vi spilte en meget god fotballkamp – og hadde vel kanskje fortjent alle tre poengene. Jeg synes vi har vært gode i 95% av alle våre kamper denne sesongen. I banespillet vel og merke. Vi har vel ikke vært så skarpe i de to boksene. Verken framover eller bakover. Derfor står vi med kun åtte poeng. Dette kan være vendepunktet. Nå er det KFUM på søndag. En vanvittig viktig kamp for oss. Målscorer Eman Markovic var stadig vekk plagsom for Glimt-forsvaret.

 

Den omstridte Bodø-scoringen kom fem minutter på overtid i første omgang. En duell mellom Christopher Cheng og Kasper Høgh ble tett – og dansken falt inne i vårt straffefelt. Etter mye TV-titting – så pekte dommer Aslam på krittmerket. Eliteseriens toppscorer (åtte mål) – Albert Grønbæk – klistret ballen i krysset bak Hugo Keto. 1-1. Og flere scoringer ble det ikke. – Vi sto på veldig i dag. Hele laget. Jeg merket at beina ble tunge utover i andre omgang. Det er jo rett og slett unfair at vi har to dagers hvile etter vår kamp på søndag – og Glimt fire dager. De spilte sin kamp mot «Kåffa» på fredag. Forstå det de som kan. Det er mildt sagt irriterende. Og når vi skal møte KFUM på søndag – så har de hatt ni dager fri siden sin siste match. Vi har hatt tre kamper på sju dager – i tillegg til slitsomme reiser. Det er absolutt ikke fair play. SF-trener Hans Erik Ødegaard er av forståelige årsaker ikke spesielt imponert over oppsettet. Uansett så presterte våre gutter en heltemodig innsats mot Bodø/Glimt. Vi gleder oss allerede til Oslo-tur om noen dager…

Billetter til KFUM-SF kjøper du HER

 

 

Annonse fra Eliteserien: