SF åpnet best mot Ranheim

men det endte likevel 2-2...

(Sandefjord Fotball-Ranheim 2-2, Oliva Nova). Det åpnet strålende – og allerede etter fem minutters spill – så sørget Sander Risan Mørk for ledningsmålet. Og det var årets første også for Sander. Vi noterte et flott initiativ fra Jakob Dunsby – og han spilte Risan Mørk elegant igjennom. (Vi ser Sander ute på gressteppet her i Oliva Nova – bildet over). Deretter så hadde trønderne noen farlige muligheter – men enten stoppet Alf Lukas Grønneberg forsøkene – ellers så slurvet Kåre Ingebrigtsens gutter i det avgjørende øyeblikket. Vi noterte oss at presspillet satt i store deler av første halvdel – og at det var ro og disiplin i de bakre rekker. Og vi merket oss at Alexander Ruud Tveter ikke helt fikk klem på avslutningen – da SF vartet opp met et mønsterangrep etter 33 minutters spill. MEN revansjen skulle komme bare tre minutter seinere. En svak klarering fra Nikolai Skuseth – og vår veteran på topp lot seg ikke be to ganger. Han feide den nådeløst inn – og dermed 2-0. Og det så ganske så trygt ut….

 

Men like før lagene gikk til pause – så var vi litt gavmilde en kort periode. Først ga vi Ranheim et straffespark – som Bendik Bye bommet på – og bare sekunder etter så fikk John Hou Sæter et gjennomspill som han ikke misset på. Reduseringen kom på verst mulige tidspunkt – like før hvilen. Og det var tydelig at reduseringen hadde skapt blod på tann for Ranheim-gjengen. I det 49 minutt så kom utligningen fra Vetle Wenaas. 2-2. Og etter den scoringen – så noterte vi flest målsjanser til trønderne i den siste halvtimen. MEN SF har mange nye spillere – som skal fases inn. Og etter 60 minutter så kom det fem bytter. Vi registrerte at «Belly» Mvuka, Chistopher Cheng, Sander Risan Mørk, Simon Amin og Alexander Ruud Tveter forlot banen. Og at Aleksander D. Nilsson, Loris Mettler, Eman Markovic, Vetle Walle Egeli og Darrel Tibbel kom innpå. Og at Sebastian Holm Mathisen fikk de siste fem minuttene – som erstatter for Jakob Dunsby. Vi håper det er riktig observert…

 

Oppholdet i vakre Oliva Nova har vært vellykket. Strålende treningsforhold og ellers fine fasiliteter. De to treningskampene har gitt varierende utbytte – MEN hele troppen har fått spilletid - og som tidligere nevnt – det tar tid å fase inn alle nykommerne i SFs måte å spille på. Relasjonene sitter bedre og bedre – og mot Ranheim – så spilte vi oss ofte ut på vanlig måte. Vi har en måned før det skal deles ut poeng – borte mot Rosenborg. Og dagens motstander Ranheim – vil garantert være et lag på den øverste delen i årets OBOS-liga. I morgen blir det hjemreise for våre gutter. – Vi trengte virkelig denne turen til sol og sommer – og vekk fra snø og is. For min egen del – så er jeg superfornøyd. Mål og målgivende – og jeg har trent bra under hele perioden her nede. Ingen skader eller vondter. Det ser strålende ut. Sander Risan Mørk er i rute. Han spilte en god kamp mot Ranheim.

Annonse fra Eliteserien: