SF-Akademiet produserer landslagsspillere som aldri før…

Sistemann på lista er Edvard Sundbø Pettersen….

Både G-16 og G-19-laget står på farten til Danmark førstkommende helg – nærmere bestemt til Vendsyssel og tøff matching mot Hobro og Aalborg. For begge lagene. Og G-16 trener Henrik Gustavsen har mye å glede seg over om dagen. – Det skal foregå et såkalt Åpnet Nordisk Mesterskap her i landet fra 4. til 10. August. Og vår egen Edvard Sundbø Pettersen ble kalt inn til samling og kamper for G-16 landslaget. Der blir det kvalifisert motstand når vi møter Finland, England, Danmark og Sverige. Og ekstra imponerende er det at Edvard ble funnet verdig. Henrik forteller om at vår lovende midtbanemann har hatt en stri vinter.

For unge Sundbø Pettersen har slitt med en kranglete rygg – en stressfraktur som har plaget han i flere måneder. – Hans plager begynte i vinter og han var ikke tilbake før nå i sommer. Likevel har han trent alternativt og vist en enestående målbevissthet. Han skulle komme raskt tilbake. Og det gjorde han. Han er en type playmaker som virkelig ønsker å bli en toppspiller. Han vet det er en lang vei å gå for å oppnå dette, men han er villig til å gjøre jobben. Nå kom belønningen i form av en plass i G-16 troppen til Norge. Det var virkelig fortjent for en superseriøs utøver. Henrik er i det gavmilde hjørne – og har ingen betenkeligheter med å strø litt roser over Edvard og hans imponerende comeback. 

MEN for oss som kjenner Henrik så vet vi at han er en lagspiller. Og inkluderer de som fortjener et klapp på skulderen. Også trenerkollega Samir er på lista. – Edvard er en strålende kar å ha i mitt G-16 lag, men han er minst like mye med Samir Saric sine gutter på G-19. Og jeg vet at min trenerkollega har vært tett på vår nyeste landslagsspiller. Så er det sagt. Og vi har vel levert fra oss seks talenter fra SF-Akademiet til aldersbestemte lag i NFF-regi denne sesongen. Og det er jo også veldig inspirerende for alle vi som jobber her i klubben. Henrik Gustavsen er klar for en helg i Danmark sammen med resten av Akademi-gjengen. SF kan trygt sende dem på tur….

Og når de kommer tilbake så er det hverdag og nye utfordringer på hjemmebane. – Allerede onsdag den 10. August skal SF 2 – med primært G-19 spillere – ut i toppkamp i 4. Divisjon mot Eik 2. Og lørdagen derpå er det mitt lag – G-16- som skal til Gjemselund og møte Kongsvinger i den nasjonale serien. Det er herlig at fotballen ruller for fullt igjen. Henrik Gustavsen og hans kolleger er klare for en spennende høst. Og det er ingen hemmelighet at det er et sterkt ønske at vårt 4. Divisjonslag klarer kvalifiseringen dette året – slik at våre talenter får en bedre mulighet i neste års 3. Divisjon. Vi har røket i kvaliken to år på rad nå. På det tredje skal det skje…..

Annonse fra Eliteserien: