Senket Haugesund på Komplett Arena

(Sandefjord Fotball - FK Haugsund 2-0) Guttane senket Haugesund på Komplett Arena og tok tidenes første seier mot rogalendingene på eget gress.

Den 8. serierunden i Eliteserien inneholdt oppgjøret mellom Sandefjord Fotball og FK Haugesund. Et oppgjør der Haugesund har gått seirende ut de av de tre oppgjørene klubbene har møtt hverandre på Komplett Arena tidligere.

Annonse:

Hovedtrener Lars Bohinen valgte å sette inn spanjolen Enric Vallès fra start. Midtbanespilleren var tilbake fra skade og tok plass i startoppstillingen sammen med den samme gjengen som slo Viking forrige helg. Med unntak av William Kurtovic som startet på benken.

Godt forsvar la grunnlaget

Som alle kamper tidligere denne sesongen holdt guttane buret rent i første omgang. Det var ingen første omgang som vil skrive seg inn i historiebøkene med fet skrift, selv om Håvard Storbæk var farlig nære å sende hjemmelaget foran etter tjue minutter. Flamur Kastrati vant ballen på topp og spilte kapteinen alene mot keeper. En duell FKHs Per Kristian Bråtveit gikk seirende ut av.

Farlige på dødballer

Andre omgang skulle vise seg og bli mer innholdsrik. Hjemmelaget fikk en rekke dødballer og flyttet opp det farlige angrepsvåpenet Abdoulaye Seck hver eneste gang.

Det ga belønning like før timen var passert på klokka. Joackim Olsen Solberg svingte ballen inn med sin presise venstrefot og Seck knuste alle i lufta. Senegaleseren fikk hodet på ballen og headet ballen i nettmaskene bak Bråtveit. 1-0!

Q43A6832
Victor Demba Bindia jubler med Abdoulaye Seck. (Foto: Torstein Flåm)

Guttane fikk flere sjanser til å øke ledelsen, men bortelaget fikk også et par gode muligheter. Da vartet vår islandske landslagsmålvakt Ingvar Jónsson opp med et par mesterlige redninger.

Sødlund satt spikeren i kista

I kampens siste ordinære spilleminutt tok banenes gigant Abdoulaye Seck med seg ballen fra godt inne på egen banehalvdel og stormet fremover på en kontring. Nesten fremme ved motstanderens mål la han ballen ut i feltet til den unge lokale yndlingen, Andre Sødlund, som klinte ballen i mål. Seieren var sikret!

Sesongens fjerde seier gjorde at laget bykset opp på 5. plass i Eliteserien. Neste uke venter to tøffe bortekamper på Brann Stadion og Color Line Stadion i Aalesund. Tusen takk for støtten i dag. Håper vi ser mange på bortebane neste uke.