Seieren glapp på tampen

(Lillestrøm - Sandefjord Fotball 2-1) Hjemmelaget scoret to ganger på slutten av kampen og snøt guttane for en drømmestart på sesongen.

Annonse:
Etter en lang vinter var det endelig duket for sesongens første seriekamp. På motsatt banehalvdel ventet 100-års jubilanten Lillestrøm. Flere av vinterens nyesigneringer fikk spille fra start. El-Hadji Gana Kane, Joackim Olsen Solberg og Flamur Kastrati fikk sin første obligatoriske kamp for Sandefjord Fotball.

Kastrati med kampens første scoring

Det var hjemmelaget som sto for kampens første sjanse etter fem minutter. Simen Ravn fant Ifeanyi Mathew som fyrte av et skudd like utenfor sekstenmeteren. Ingvar Jónsson maktet ikke å holde skuddet i fast grep, men islendingen fikk slått returen ut til corner.

Lillestrøm hadde koblet et grep om kampen, men det var ”Guttane” som sto for kampens første scoring. Victor Demba Binda slo en perfekt ball til Flamur Kastrati på bakre stople. Debutanten fikk stå umarkert når han stanget oss opp i ledelsen med en utsøkt heading etter 22 minutter!

sj_018464 (1)
MÅL: Flamur Kastrati header inn 1-0. (Foto: Sjur Stølen / Digitalsport)

Like etter at vi tok ledelsen, fikk vertene en stor sjanse til å utligne. Simen Kind Mikalsen headet ballen gjennom Sandefjord-forsvaret før ballen tilslutt endte hos Simen Rafn. Ingvar Jónsson fosset ut og fikk stresset midtbanespilleren nok til at han ikke fikk satt ballen i mål.

I ledelsen til pause

Utover i første omgangen skapte begge lag noen halvsjanser, men vi gikk til pause med en 0-1-ledelse etter at Flamur Kastrati noterte seg på scoringslista i debuten.

Vetene gikk rett i angrep etter hvilen. Innbytter Shaloze Udoji fikk avsluttet like uten for sekstenmeteren, men avslutningen trillet inn i armene til Ingvar Jónsson.

Vår første mulighet kom etter 53 minutter. Pau Morer og Flamur Kastrati kombinerte fint oppover i banen. Sistnevnte fikk til slutt avsluttet, men Daniel Fernandes hadde ingen store problemer med å hindre debutanten i å bli tomålsscorer.

Kampbildet var som forventet utover i andre omgangen. Lillestrøm presset og styrte spillet, mens våre menn forsvarte seg. Men hjemmelaget klarte ikke å skape all verdens foran målet til Jónsson.

Klarte ikke ødelegge festen

Etter 81 minutter var Lillestrøm bare centimetere fra å utligne. Innbytter Shaloze Udoji slo en hard ball inn i feltet som traff hodet til Christer Reppesgård Hansen, før ballen dundret i kryss-stanga!

Etter 86 minutter fikk Lillestrøm betalt for det høye presset. Ifeanyi Mathew fant hodet til innbytter Michal Skoda som fikk stå helt umarkert å heade ballen i mål for vertene.

Det så lenge ut som at vi skulle få med oss ett poeng hjem fra Åråsen, men hjemmelaget fikk presset inn en scoring fire minutter på overtid. Aleksander Melgalvis fikk stå helt aleine på bakerste stolpe etter et enormt press fra Lillestrøm. Skuddet fra debutanten gikk vi via Joackim Olsen Solberg før ballen la i nettmaskene bak en sjanseløs Ingvar Jónsson.