Ny kontrakt for Sander: – Jeg trives veldig godt her

Sander Moen Foss (21) har signert ny kontrakt. Den lovende midtstopperen ser fram til to nye år i klubben hvor han tok steget fra utviklingsavdeling til A-lag.

Tirsdag underskrev Sander Moen Foss kontrakten som binder han til Sandefjord Fotball ut sesongen 2021. To år er gått siden 21-åringen debutere med scoring i 6-1-seieren mot Eik Tønsberg i NMs 1. runde.

– For meg er Sandefjord Fotball først og fremst et utrolig lag å være en del av. Spillergruppa har et vanvittig samhold, og jeg trives så godt i denne klubben, sier Sander Moen Foss.

Starten på profflivet

Sander startet karrieren i moderklubben Barkåker før veien gikk videre til Stokke IL og deres gylne 98-årgang. I 2015 fikk Sander verdifull erfaring med Eik Tønsberg i 3.divisjon. Deretter gikk ferden til Sandefjord Fotball, hvor den lovende midtstopperen har tatt steget fra akademiet til A-lag, via et utlån til FK Tønsberg  i 2016. 

Rett før serieåpningen mot Molde i 2018, signerte Sander Moen Foss sin første proffkontrakt med SF, en avtale på tre år. Han fikk to kamper i NM dette året.

Med en proffkontrakt og en sesong unnagjort, kunne Sander nå starte 2019 med blanke ark og ta enda et nytt steg i riktig retning. Sesongen 2019 ble sesongen der mulighetene lå til rette for mer spilletid.

På fotballens nasjonaldag 16.mai hjemme mot Skeid kommer debuten i Obosligaen. Etter 66 minutter av kampen sender altså Martí Cifuentes innpå unggutten. Ut går landslagsspilleren Marc Vales. Vi vinner denne kampen 1-0 etter scoring av Pontus Engblom i det 83.minutt. 

Sander Moen Foss fikk sin debut i Obosligaen 16.mai hjemme mot Skeid. (Foto: Rose M. Thorheim)
Sander Moen Foss fikk sin debut i Obosligaen 16.mai hjemme mot Skeid. (Foto: Rose M. Thorheim)

Tilbake etter skade

Han kan se tilbake på 2019-sesongen som et godt år for utvikling, og noterte seg for 3 kamper i Obosligaen (2 innhopp og 1 fra start) og 1 NM kamp.

En trøblete start har det blitt på årets sesong, men ambisjonene er det ingen ting å si på.

– Ambisjonene for årets sesong er selvfølgelig å komme sterkt tilbake i "top shape" etter skaden, og få spille kamper. Fysio antyder rundt midten av april, men jeg skal jobbe på og forhåpentligvis komme litt tidligere tilbake, forklarer han.

Daglig Leder, Espen Bugge Pettersen. er godt fornøyd med å ha Sandar med videre. 

– Sander har hatt en sterk utviklig, spesielt gjennom 2019-sesongen, og har fått sin debut i Obosligaen. Dette er en spiller vi har stor tro på kan ta det neste steget, og vil bli en viktig spiller for oss som klubb. Derfor er det nå fint å kunne forlenge avtalen med ytterligere ett år. 

DSC_3082
Sander Moen Foss (til venstre) signerer drakta til en ivrig SF-Supporter. Til høyre står Vidar Ari Jonsson og Stefan Mladenovic. (Foto: Rose M. Thorheim)

 

Annonse fra Eliteserien: