Sander Moen Foss – lagkaptein i sivilt

Det er rett og slett ille å være tilskuer….

Vår opprinnelige kaptein fikk bare en drøy kamp før han fikk seg en real smell mot Bodø/Glimt i sesongens andre poengkamp. Den smellen sendte han opp på tribunen – og der må han bli sittende til poengregnskapet er oppgjort. – Og det er virkelig ille. Det er langt verre å være tilskuer enn spiller. Da Sarpsborg 08 utlignet i siste hjemmekamp – så ropte og bannet jeg slik at folk snudde seg og lurte på hvilken villmann som satt bak dem. Jeg lever meg sånn inn i kampene. Og vil jo så gjerne at gutta skal klare oppdraget. Og egentlig er jeg ikke i tvil. Ikke en fiber i kroppen min tenker OBOS-liga sesongen 2023. Jeg husker en kamp i divisjonen under mot Tromsdalen borte i uvær, få tilskuere og et snev av breddefotball. Aldri igjen. Jeg har ikke trent meg opp alene for å spille mot Åsane til neste år. Det skal bli sol og sommer, Rosenborg og trykk på tribunene. Jeg er bombesikker på at det snur. Kaptein Moen Foss føler seg selvsagt som en av gutta – selv om fotballstøvlene er byttet ut med sorte spisse….

Og Sander forsøker å bidra så godt han kan – er sammen med resten av laget hver dag og motiverer så godt det lar seg gjøre. Selv om han ikke er kampklar før til neste år. – Hvem skulle trodd at det skulle bli en rekke på 10 kamper uten seier – etter at vi slo Kristiansund hjemme 27. Juli. Ingen hadde spådd noe sånt. Og jeg føler helt ærlig at vi holder et godt nok nivå til å fortsette i divisjonen. MEN det er opplagt at det setter seg noe mellom øra. Nå får spillerne holde seg unna tabeller og aviser – selv om jeg vet at de selvsagt har full kontroll på målforskjell og poeng. Nå må all redskapen i verktøykassa opp på bordet. Nå må vi stå samlet. Alle mann. Og det er jo ikke bare hjemmekampene som må vinnes – også i borteoppgjøret mot seriemesterne fra Molde bør vi ta poeng. Nå er det alvor. Det blir meget, meget nervepirrende allerede førstkommende søndag mot Jerv. Heldigvis på hjemmebane. Sander vet at det blir verre å sitte i sofaen oppe på Release Arena enn det er utpå gressteppet. Han ville aller helst vært i korte bukser.

Og Sander er klar på at en kvalik mot eventuelt KFUM på Initility blir helt fryktelig. – Hvis vi skulle ende der – så blir det en grusom tur inn til hovedstaden. Jeg stiller selvsagt opp for å heie, men det blir nerver både utenpå jakka – og aller mest på innsiden. Dette blir imidlertid å se litt for langt fram i tid. Jeg får først håpe at Molde allerede har tatt seriegullet når vi skal opp til Aker Stadion 6. November. Håper de har feiret seriemesterskapet i overkant og undervurder SF. Det har skjedd før. Og vi har dratt fra Rosenes by med full pott. MEN før det er det Jerv hjemme, Aalesund borte og Ham/Kam hjemme. Jeg er vanligvis stabil i humøret og har lav hvilepuls, men nå innrømmer jeg at det finnes en liten uro i kroppen. MEN når jeg får tenkt meg grundig om så er jeg bombesikker. Jeg er villig til å vedde ganske mye på at vi spiller på det øverste nivået også til neste år. Sander Moen Foss har en spennende måned framfor seg. Det har vi alle….

Annonse fra Eliteserien: