Sandefjord med første stikk denne sesongen

Sjokkåpning ga kvartfinale mot Brann i Bergen

(Sandefjord Fotball-Odd 4-1, 4.runde i NM).

Vi måtte spille vår første gjeldende fotballkamp borte – selv om det i utgangspunktet var hjemmekamp mot Odd. MEN Consto Arena i Mjøndalen fungerte bra. En sjokkstart avgjorde fjerde runde-kampen mot gjestene fra Skien – og allerede etter 27 minutter av første omgang – så var kampen i realiteten avgjort. – Vi møtte rett og slett ikke opp. Vi ble tatt på senga av en meget hissig gjeng fra Sandefjord. Odd-veteran Steffen Hagen – som kom innpå etter bare 34 minutter – summerte det greit opp ved pause. For makan til åpning fra vår side.

Allerede etter fire minutter så utnyttet Alexander Ruud Tveter en grov feil i Odd-forsvaret. 32-åringen har vært med en stund – og luktet en målmulighet – og han nådde ballen noen centimeter før Leopold Wahlstedt. 1-0. Og også Odd-trener Pål Arne Johansen var klar på at det var noe søvnig over hans gutter i starten. For på den andre store målsjansen for nykommer Jakob Dunsby – så satt den. Først ble han spilt igjennom allerede etter åtte minutter – men traff ikke rent. Bare noen få minutter senere så kom revansjen. Og denne gangen feilet ikke 22-åringen fra Nøtterøy. Han løp igjennom fra midtstreken – og han plasserte ballen utagbart bak svenske Wahlstedt. Og det skulle komme mer..

For i løpet av to minutter midt i omgangen – så var turen til Brann og Bergen allerede booket. Til neste søndags kvartfinalekamp. En svenske – Filip Ottosson – med sitt hovmesterblikk – fant Danilo Al-Saed. Han stormet inn i Odds 16-meter – og med kirurgisk presisjon så la han på til 3-0. To minutter etterpå var kampen død og begravet. Danilo – denne gang som servitør – kombinerte fikst med Dunsby. Han fikk all verdens tid på gjestenes fem-meter – og satte spikeren i kista. – Vi fulgte planen. Vi skulle gå ut i hundre – og stresse dem. Det klaffet 100 prosent. Vi tok dem på senga. Dette var en deilig seier. Aleksander Ruud Tveter er en lettet mann etter 4-1 mot Odd.

For den andre omgangen ble litt som en transportetappe å regne. Og Conrad Walemm kunne feie inn reduseringen 10 minutter før dommer Daniel Higraff satte punktum. – Vi spilte en flott første omgang – og dermed så blir andre omgangen sånn som dette. Kontrollert. Vi har som alltid stor rotasjon i laget etter sesongslutt. Sånn er det å være en mindre klubb. Vi er selvsagt «happy» med de nye – MEN personlig er jeg like fornøyd med mine «gamle» spillere. Alle gutta fortjener ros. Vi kjente godt til Odd på forhånd. Vi la en kampplan – MEN det er selvsagt mye vanskeligere å gjennomføre- enn å snakke om hva vi skal gjøre. På forhånd. Vi er klar over at alle ekspertene dømmer oss nord og ned. Sånn er det hvert eneste år. Og det skal de få lov til. MEN vi skal fortsette å trene for det. Også gleder vi oss veldig til å møte Brann i Bergen. SF-trener Hans Erik Ødegård er som alltid rolig og fattet. MEN veldig fornøyd med klar seier over Odd. De ble tross alt nummer fem i Eliteserien 2022…

Annonse fra Eliteserien: