Sandefjord har blitt en fast leverandør til landslagene

Tre av våre gutter skal på oppdrag for Norge

Foto: Sb.no

Det er ikke bare A-landslaget som skal ut å kjempe for fedrelandet etter helgens seriespill. Også de aldersbestemte landslagene skal i ilden. Og vi har blitt en fast «hoffleverandør» i denne forbindelse. G-16 laget skal til Polen og Syrenska Cup – den siste testen før EM-kvalifiseringen starter opp. Og vi har med Edvard Sundbø Pettersen i troppen til landslagssjef Jan Peder Jalland. Den første kampen der nede er mot Romania den 23. September. – Vi har satt Edvard i så god stand som mulig til denne turneringen. Forsiktig matching med tanke på hans ryggproblemer. Han har vist gryende form den siste tiden – og gleder seg selvsagt til turen til Polen. Mannen som har det hjemlige ansvaret for Edvard – G16-trener Henrik Gustavsen – er imponert over han og resten av G16-gjengen.

Vetle Walle Egeli, og tidligere SF-spiller Sindre Walle Egeli skal i aksjon i landslagspausen.
Vetle Walle Egeli, og tidligere SF-spiller Sindre Walle Egeli skal i aksjon i landslagspausen.

For å komme i så bra slag som mulig med tanke på sin skadehistorikk (rygg) – så er Edvard Sundbø Pettersen klar for innsats. For Konge og Fedreland. – Vi hadde en bra kamp inne i Oslo sist helg – hvor vi klarte å slå et godt Skeid-lag. Med 5-4. Edvard spilte 1. omgang der og var meget solid. Vi ble til tider presset lave av et offensivt Oslo-lag – MEN vi var skarpe framover. To mål av Storm Bugge Pettersen og ett hver av Per Bredevei, Ask Nordendal og Bendik Berntsen sørget for at regnestykket vårt gikk opp. Vi slapp riktignok inn fire – men med fem framover – så holder jo det. Selv om trenerhjertet mitt ikke jubler over fire baklengs. Henrik Gustavsen er alt i alt fornøyd med utflukten til hovedstaden. Her snakker vi Nasjonal Serie som spilles over hele sesongen.

Litt kinkigere var nederlaget i Interkretsserien sist tirsdag. Der ble det tap mot Pors. – Vi ledet 3-0 etter en halv time – så snudde det fullstendig. Og vi slapp inn fem på et kvarter. Nå skal det sies – og dette er ikke ment som en unnskyldning – at vi stiller med det desidert yngste mannskapet i Interkrets. Vi har mange gutter som er født i 2007 og 08. Jeg presiserer at vi er et G16-lag her i klubben – MEN vi skal jo finne en passende utviklingsarena også for de aller yngste. Derfor får de yngste en fin læring her i den lokale serien. Også her var Edvard med og bidro med en omgang. Og det gjorde han bra. Han er på mange måter et forbilde for alle oss andre. Dedikert og med en fin-fin holdning. Derfor er det så hyggelig at han får sin belønning. Henrik ønsker Edvard god tur til Polen. Også den gamle SF-spilleren Sindre Walle Egeli slår følge med Edvard til Polen.

Sandefjords Filip Loftesnes-Bjune (t.v) og Sivert Gussiås i eliteseriekampen i fotball mellom Strømsgodset og Sandefjord på Marienlyst stadion.Foto: Annika Byrde / NTB
Sandefjords Filip Loftesnes-Bjune (t.v) og Sivert Gussiås i eliteseriekampen i fotball mellom Strømsgodset og Sandefjord på Marienlyst stadion.Foto: Annika Byrde / NTB

Også må vi selvsagt nevne at også G17-landslaget skal til en firenasjoners-turnering i Sverige. Og der har den gamle Englands-proffen Gunnar Halle ansvaret. Og han kan sin fotball. Derfor er vår egen Filip Loftesnes-Bjune med i den troppen. De starter mot Danmark den 24. september. De andre to nasjonene er Østerrike og vertsnasjonen Sverige. Da gjenstår bare Vetle Walle Egeli. Og han har jo også landslagstrener Luis Pimentas tillit. G18-laget skal møte Island allerede førstkommende onsdag. Også Sverige står på programmet før Vetle vender nesa hjemover for å bidra i en spennende sluttstrid i Eliteserien. Det spirer og gror godt her i byen….

 

Annonse fra Eliteserien: