Sandefjord Fotball har forlenget kontrakten med Ødegaard og Tegstrøm ut 2025-sesongen

Hans Erik Ødegaard og Andreas Tegstrøm har forlenget sine kontrakter ut 2025-sesongen. Nyheten om at den sidestilte trenerduoen forlenger kommer i en tung periode for SF. Åtte seriekamper på rad uten seier har selvsagt skapt frustrasjon – både internt og eksternt. Likevel mener klubben at det er et viktig tidspunkt å gå ut med at trenerne har tillit – og at vi tror på at disse sammen med spillergruppen skal beholde plassen i Eliteserien. – Det er viktig at vi står sammen overfor denne utfordringen vi har – viser kollektiv styrke og karakter. I utgangspunktet så har vi en målsetning om å etablere oss blant de 10 beste lagene i Norge. MEN vi må også være realistiske. Vi har de rammebetingelser vi har – og dermed så er vel ikke tabellplasseringen på noen måte sjokkerende. Nå er vi på kvalikplass – og vi mener bestemt at vi skal komme oss opp på trygg grunn etter hvert. Jeg har sagt det tidligere – og gjentar det gjerne – nå må alle i og rundt klubben mobilisere til en solid høstspurt. Vi er sikre på at trenerne og spillergruppen holder ønsket standard – og skal spille Eliteserie også i 2023. Daglig leder Espen Bugge Pettersen står oppreist i motvinden som treffer SF om dagen.

De gamle SF-spillerne Hans Erik Ødegaard og Andreas Tegstrøm ble ansatt før fjorårets sesong – og klarte det hele byen håpet på – at vi skulle beholde plassen blant de beste lagene i landet. De klarte den oppgaven – og det imot veldig mange eksperters spådommer. – Vi skal ikke glemme akkurat det, selv om vi nå er inne i en tung tid for klubben. Vi har tro på at dette skal snu. Og at de er kapable til å få laget på vinnersporet igjen. Ambisjonen her er at vi skal skape kontinuitet i alle ledd. Det er vi sikre på er en suksessformel. Det har jo vist seg er nøkkelen i andre sammenlignbare klubber. Nå har vi Sarpsborg 08 her hjemme på Release Arena den 2. Oktober. Og nå skal alt fokus rettes inn mot den viktige kampen. Og etter den matchen så er det fortsatt 18 poeng å kjempe om. Vi har klokketro på både spillere og trenere. Espen vet at serieinnspurten blir både spennende og krevende for alle involverte. Ikke minst for de som skal lede laget…

Vår siste seier i ligaen var 27.Juli mot nedrykks konkurrent Kristiansund. Alle er enige om at det er for lenge siden. - Det at vi har hatt usedvanlige mange skader er ikke ment som en unnskyldning, men bare som en kjensgjerning. Før nesten sesongen var sparket i gang fikk vi flere nøkkelspillere ute med langtidsskader – og mange andre har vært veldig til og fra. Dette er naturlig nok dramatisk i en allerede tynn A-stall. Nå har imidlertid erstatterne fått tid på seg å bli kjent med sine nye omgivelser. Vi skal huske på at vi ble igjen tippet nord og ned – og at vi har 22 poeng sju kamper før slutt er vel kanskje etter prognosene på forhånd. Vi kan jo ikke delta i spillerjakten på like premisser som de vi konkurrerer mot – og flere av nykommerne var ute av sesong og det tar tid å få både relasjoner og fysikk på plass. Nå føler vi at de ferske spillerne både forstår systemet – og er integrert i spillergruppen. Og så skal vi huske på at vårt Akademi gjør en meget solid jobb. På sikt har vi mange lokale talenter som kan bekle en plass på A-laget på relativ kort sikt. Nå er det bare en ting som gjelder. Og det er å spille Eliteseriefotball også til neste år. Og det har vi tillit til at trenerduoen Ødegaard og Tegstrøm skal bidra til. Espen Bugge Pettersen er kampklar. Sammen med resten av SF-gjengen….

 

Annonse fra Eliteserien: