Samir mener at opprykket kan være et vendepunkt for SF

Gutta har gjort en heltemodig innsats…

I pausen under den viktige Eliteseriekampen mellom Sandefjord Fotball og Haugesund – så ble klubbens yngre talenter hyllet foran 4404 tilskuere. Og alle involverte i akademiet fikk sin fortjente oppmerksomhet. Og ikke minst er opprykket for SF2 til neste års 3. Divisjon et kvantesteg med tanke på framtiden. De aller eldste i denne unge gjengen har jo utgjort stammen i vårt andrelag – som heroisk nedkjempet Råde i kvaliken over to kamper. En enorm prestasjon. – Det var så fortjent at så mange på stadion fikk juble for våre gutter. Og når det gjelder opprykket – så møtte vi et fysisk sterkt lag fra Østfold – med mye erfaring og med en klokkeklar målsetting om opprykk. MEN det er imponerende hvordan en flokk ungdommer klarte denne oppgaven – jeg vet jo hvor mye jobb hver enkelt har lagt ned. Og dette betyr enormt for klubben, byen og fotballframtiden. Det var et fint øyeblikk ute på gresset i pausen. Treneransvarlig for SF2 – Samir Saric – ser fram imot en helt annen hverdag for vårt andrelag neste sesong. Det blir langt sterkere konkurranse og mer kamp om hvert poeng. 

For de fleste eksperter mener at det store skillet i norsk fotball nettopp er mellom fjerde nivå og et hakk opp. – Her blir det ingen kalasseire som fort vekk kan dukke opp i 4. Divisjon. Nå møter vi kvalifisert motstand i hver eneste serierunde. Det krever en annen inngang – mer struktur både i trening og i kamp – disiplin, kollektiv forståelse og rett og slett fotballskolering. Vi har selvsagt forsøkt etter beste evne å være så profesjonelle i alt vi har gjort også denne sesongen – MEN nå må alle ledd skjerpe seg litt ekstra. Spillerne får god tid på å forbedre alle deler av spillet – og vi trenerne skal ha et omfattende planleggingsmøte – og vi skal også anstrenge oss til det ytterste for å utvikle oss. Det gir jo en opplagt inspirasjon for alle at vi skal spille 3. Divisjon til neste år. Samir Saric forteller at gutta skal trene fram til 8. Desember – og det hele starter opp igjen 4. Januar.

I mellomtiden blir det en etterlengtet ferie – og Samir skal hjem til Sarajevo for å besøke storfamilien. – Det er en stund siden sist – så det blir selvsagt fint. Vi i Akademiet har i løpet av sesongen merket at folk i og rundt klubben har engasjert seg i større grad. Oppmerksomhet hjelper jo veldig. Og det fortjener virkelig disse unggutta – jeg har fulgt denne reisen deres fra innsiden – og her har vi mange som har bestemt seg for å bli toppspillere. Nå er det vår jobb som aldersbestemte trenere å få dem i god nok stand  – slik at flere av våre talenter får sjansen til å spille på klubbens A-lag neste sesong. Er de gode nok så spiller jo ikke alderen noen rolle. Vi skal i hvert fall gjøre vårt beste. Samir er sammen med resten av den offensive trenergjengen inne på vårt akademi toppmotivert foran 2023. Opprykket til 3. Divisjon var en skikkelig opptur. For alle med blått hjerte…

Annonse fra Eliteserien: