Rob fra Manchester er en ekte SF-supporter

- Det er United og Sandefjord for alle penga….

Det ble et meget hyggelig fotballprat lørdag formiddag ute på Vesterøya. Jeg fikk besøk av Rob fra Manchester, hans sønn Luke og Bjørn Håkonsen. Robs gamle klassekamerat fra Varden Ungdomsskole. – Som du ser så var det noen år siden. Jeg bodde her noen få år her i byen for litt over 30 år siden. Min far jobbet for gamle Jahres Fabrikker – og den gang så eksisterte jo ikke SF. MEN da den ble stiftet i 1998 – så var det helt naturlig at jeg ble en skikkelig supporter. Jeg hadde så mange fine opplevelser herfra – et nydelig sted, varme mennesker og evige vennskap. For tre år siden var jeg her på jubileum med min gamle ungdomsskoleklasse. Og nå er jeg her igjen. Skulle vært her i fjor, men da ble det hospitalet istedenfor. Fikk et hjerteinfarkt og fikk reiseforbud av legene. Nå er jeg helt fin igjen. Rob gleder seg til kamp mot Sarpsborg 08. Han skal selvsagt stå sammen med «Blåhvalane». Og sin gamle kompis fra skoledagene….

Rob, en ekte SF-supporter
Rob, en ekte SF-supporter

Også sønnen Luke både jobber og reiser på fotball med faren sin. – Dere skal høre meg fra tribunen i morgen – selv om bortesupporterne er i flertall. Luke er en tradisjonell engelsk supporter – og de lager lyd. I morgen er de på Release Arena for første gang «live». – Jeg har ordnet det sånn at pappa får sett Sandefjord-kampene på TV fra godstolen. Det er et høydepunkt for senior. Luke legger forholdene til rette. Også på hjemmebane. – Jeg fikk en meget oppmuntrende hilsen fra Bjørn og den gamle SF-stopperen Marc Valles da jeg ble rammet av hjerteinfarktet i fjor. Jeg sto nemlig på farten til Sandefjord – da hjertet slo seg vrangt. Der og da bestemte vi oss for at jeg skulle komme over i 2022. Nå er jo ikke Marc her lenger, men Bjørn flytter nok ikke med det første. Det er tydelig at deres nære vennskap er av det solide slaget.

Og Rob har virkelig ikke glemt sin gamle hjemby – for han snakker fortsatt meget forståelig norsk. – For tre uker siden var Bjørn over hos meg – og vi hadde fått ordnet sju billetter til han og hans tre gutter. Og det er ikke alltid så enkelt å få til på Old Trafford. Vi skulle hele gjengen se United mot Leeds. Så døde Dronning Elisabeth – og det hele ble utsatt. Jeg mistet dessverre all respekt for dronningen – fordi hun ødela den festen for oss alle. Skikkelig dårlig timing. Rob er en klassisk engelskmann – med et strålende humør et glimt i øyet. 

Og våre nye engelske venner har mange kloke innspill når det gjelder å få de lokale opp på stadion for å se hjemmekampene. – I Manchester så er alle opptatt av fotball. Hva ville byen vært uten Uniteds ærerike historie. Nothing. Jeg er forundret over at ikke hjemmebanen her i byen fylles opp til hver kamp. Når jeg ser matchene hjemme i England – så er det virkelig trist å se så mange tomme seter. Supporter-sjappe online som funker, kommunikasjonen med supporterne og alt mellom himmel og jord. Rob er ekte vare – og det er spennende å høre han sammenligne United-fansen og våre (få), men trofaste erke-tilhengere. Og for å bekrefte at Rob virkelig er helt «blå» - så fikk vi vite at kompis Bjørn for to måneder siden sendte over en pakke med supporter-utstyr. Kona til Rob filmet han – og da ble den gamle eleven på Sandar Videregående (mekaniker-linja) rørt. Bare så det er sagt. 

Vi tar farvel med trioen – og alle tre gleder seg til den viktige kampen mot Sarpsborg i morgen (klokken 17.00). – Til og med kaffen her er bedre enn i England. Rob får det siste ordet. Han er sjelden vare – en ekte engelsk SF-supporter. Måtte han bringe lykke….

Annonse fra Eliteserien: