RBK-talent til SF: – Føler meg veldig klar

Lær deg navnet med en gang: Rosenborg-talentet Franklin Daddys Boy Nyenetue (20) har signert kontrakten som binder ham til Sandefjord Fotball fram til 2024.

2000-modellen har vært på prøvespill i Sandefjord i over to uker, og trenerteamet Hans Erik Ødegaard og Andreas Tegström har latt seg imponere av den unge Rosenborg-rekrutten.

Nå har partene skrevet under avtalen som gjør Franklin Daddys Boy Nyenetue til permanent SF-spiller.

Fått en fin mulighet

– Jeg er naturligvis veldig fornøyd. Etter kort tid i Sandefjord har jeg rukket å bli glad i klubben og byen. Jeg har fått en fin mulighet her, og ser fram til å bli her lenge, sier Franklin.

Den unge angriperen har gått en god skole i Rosenborg etter overgangen fra Stjørdals-Blink i 2015. Etter fem år i RBK-akademiet var han på utlån til gamleklubben i fjor høst. Han fikk ti kamper og scoret ett mål i OBOS-ligaen.

– Jeg lærte mye i Rosenborg, forsikrer Franklin.

– Som unggutt kom jeg inn i en profesjonell kultur tidlig, det var viktig. På akademiet fokuserte vi mye på utvikling, ikke resultat. I Stjørdals-Blink ble naturligvis resultatene viktigere. Overgangen til OBOS gjorde meg sterkere, og jeg føler meg veldig klar nå. 

Trønderen vet hva han kommer med til Eliteserien.

Rask og driblesterk

– Jeg er en kreativ spiss som trives godt én-mot-én. Jeg er rask og driblesterk, og god med begge føtter, smiler han.

For Sandefjord Fotball var det også avgjørende at nyervervelsen kan bekle en kantrolle. 

– Franklin er en spiller med stort potensial, og en spiller vi ønsker å utvikle videre. At han kan brukes som spiss og kant, er en styrke for begge parter. Det gir både Franklin og oss flere muligheter, sier daglig leder Espen Bugge Pettersen.

20-åringen ser fram til å jobbe videre på treningsfeltet med sine nye lagkamerater.

– Jeg har hatt gode samtaler med klubben og trenerteamet, og jeg tror de kan ta meg i riktig retning. Jeg ønsker å bli en bedre fotballspiller. Her får jeg tid til å utvikle meg på høyt nivå, det er beroligende, sier Franklin Daddys Boy Nyenetue.

Velkommen til Sandefjord Fotball, Franklin!

Annonse fra Eliteserien: