Quint Jansen smiler uansett om det lugger litt

«Gledessprederen fra Zaandam»


Quint Jansen spretter ut av Hugo Ketos sin Mercedes og lyser opp i et stort glis. Som alltid. – Hvordan går det? Håper alt er bra. 32-åringen fra Nederland er alltid i lysende humør. Nå møter vi han på parkeringsplassen på vei til frokost med lagkameratene – og etter dagens første måltid blir det trening. Alt er som vanlig. MEN der andre kan la seg påvirke av at det har blitt snaut med poeng i det siste – og at vi ikke har vunnet på en god stund – så er Jansen som ei sol. – Vi tar tre poeng til søndag – og alt snur. Det skal ikke mer til. Det er tett og jevnt i bunnen – og det blir en spennende høstinnspurt. Vi greier dette her. Jeg har klokketro. På trenerne. På gutta . PÅ Sandefjord Fotball. Vi slår følge med Quint til jobben. Jeg tenker at det er strålende å ha en spiller som han i troppen. Han gjør god nytte på banen. MEN utenfor er han helt i egen klasse….

.Sandefjords Quint Jansen under eliteseriekampen i fotball mellom Sarpsborg 08 og Sandefjord på Sarpsborg stadionFoto: Christoffer Andersen / NTB
.Sandefjords Quint Jansen under eliteseriekampen i fotball mellom Sarpsborg 08 og Sandefjord på Sarpsborg stadionFoto: Christoffer Andersen / NTB

Quint har hatt en merkelig fotballreise. Inntil han var 23 år gammel så jobbet han i nettbutikk hjemme i Zaandam like utenfor Amsterdam, spilte amatørfotball i den lokale klubben Hellas Sport. Sånn skulle det ikke bli. – Det er mange tilfeldigheter her i verden. Jeg dro på «loffertur» til Asia – traff ei jente fra Bodø – og ble med henne nordover. Der trente jeg litt med Junkeren (3.Divisjon) – så ble det Finnsnes i to sesonger (2.Divisjon) – før Vegard Hansen tilfeldigvis så meg i en kamp. Det ble fire spennende sesonger i Mjøndalen før vi ble enige om å avbryte samarbeidet. Det foregikk på en ukomplisert måte. Deretter ble det Ålesund, Lars Arne Nilsen og opprykk i 2021. Der spilte jeg stort sett alle kampene – og det gikk bra for mitt vedkommende. Dette er kortversjonen oppsummert – før jeg havnet her i SF. Det har jeg ikke angret på. Vi har hatt en svak periode, men vi skal avslutte sesongen på en god måte. Bare vent. Midtstopper Jansen er både optimistisk og blid foran den viktige kampen mot Sarpsborg 08.

Den 194 centimeter lange hollender er som sagt en litt annerledes fotballmann. – Jeg planlegger fritiden min godt. Liker å lese mye – særlig om mental helse, fysisk trening og økonomi. Holder meg orientert – og har planer om å starte for meg selv etter at fotballkarrieren er over. Det håper jeg imidlertid er en god stund til. Quint har hatt en sesong preget av litt berg-og-dalbane. Han kom inn for vår kaptein Sander Moen Foss da han ble langtidsskadd mot Bodø/Glimt allerede i andre serieomgang. Og han spilte fra start av etter det – men i den sjette serierunden ble det en snartur innom benken – før han fikk være med på de store oppturene med borteseirene mot Odd og Viking. Fra start av. Før det spilte han solid da vi sjokkerte med 5-0 mot Godset på Marienlyst. Han dannet et bra midtstopperpar med Jesper Taaje – helt til han fikk en smell da vi slo Kristiansund den 27. Juli. Det ble noen kamper ute etter det – MEN nå er han med igjen for fullt. Han startet sist mot Vålerenga på Intility Arena. – Jeg føler meg kampklar og gleder meg til de siste kampene. Dette går bra. Quint Jansen lyser opp tilværelsen. For alle. Lagkompiser, trenere, sponsorer og alle andre lett nervøse SF-supportere….

Annonse fra Eliteserien: