Quint Jansen har signert for Mjøndalen

Før sesongstart fikk Quint Jansen beskjed at han sto fritt til å se seg om etter en ny arbeidsgiver. Sånn er dessverre toppfotballen. Det kan være så enkelt som at trenerne kanskje ser etter en annen type spiller med andre egenskaper. Dette er ganske så vanlig i denne bransjen. MEN 32-åringen fra Zaandam like utenfor Amsterdam har så langt i oppkjøringsperioden trent med Sandefjord Fotball. Som vanlig med en helt topp innstilling – og alltid blid og omgjengelig – til tross for at han visste at han denne sesongen ikke var aktuell for spill for SF. Så kom hans gamle arbeidsgiver Mjøndalen på banen – og etter noen samtaler klubbene imellom – så blir det igjen Consto Arena og gamle kjente på Nedre Eiker. – Jeg kommer til en klubb som har usedvanlige lojale supportere – og der er frivillighetskorpset med helt til de kommer på sykehjem. Quint har mange venner i Mjøndalen. Gamle som unge…

Torsdag formiddag tok Quint farvel med sine lagkompiser her oppe på Release Arena – og for de som var her sammen med den høyreiste nederlenderen (193 cm) gjennom fjorårssesongen – så var det et trist farvel. Selvsagt også for de nye spillerne – som har lært han å kjenne så langt i sesongen. Ingen misliker Quint. Og la det være sagt med en gang – han var en viktig bidragsyter for SF gjennom hele 2022. Han var i aksjon i 24 kamper av totalt 30 i Eliteserien. Og spesielt nyttig ble han fordi årets kaptein Sander Moen Foss – også midtstopper – ble skadet i sesongens andre seriekamp mot Bodø/Glimt. Quint Jansen ble en strålende vikar – og spilte som regel mest sammen med Jesper Taaje bak i midtforsvaret. 

MEN nå forlater han Sandefjord – og går et hakk ned til OBOS-ligaen og Mjøndalen. Forrige gang han var der – så ble det fire sesonger med bruntrøyene. – Selvsagt husker jeg opprykket i 2018 – og den påfølgende festen. Den ble hard. Så beholdt vi plassen året etter uten å spille kvalik. Så ble det igjen dramatikk i 2020. Der ble det scoring på overtid i kvaliken – og hjertet til trener Vegard Hansen var nær ved å stoppe. Etter den sesongen ble vi enige om å skille lag. Helt uten dramatikk. I en periode etter min avskjed med Mjøndalen så trente jeg sammen med min kompis Christian Gauseth i Drammen. Så kom Aalesund på banen. Quint Jansen summerer opp en litt annerledes karriere.

For Aalesund og trener Lars Arne Nilsen ble redningen for Quint da han var uten kontrakt og drev egentrening. – Jeg spilte alt i 2021-sesongen for sunnmøringene. Det endte med direkte opprykk fra OBOS-ligaen. Sammen med Ham/Kam. Jeg var en fast brikke bak i forsvaret – og Lars Arne ble nærmest som en farsfigur å regne. Og det var en tilfeldighet som brakte Quint til Norge – og senere til profflivet. – Jeg spilte amatørfotball hjemme for barndomsklubben Hellas Sport hjemme i Zaandam. Og sto bak disken i en nettbutikk. Kjærligheten førte meg tilfeldigvis til Norge etter at jeg traff en Bodø-jente på ferie i Asia. Så ble det Junkeren, Finnsnes, Mjøndalen, Aalesund, Sandefjord – og nå er ringen sluttet. Quint Jansen er tilbake i Mjøndalen.

Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

 

Annonse fra Eliteserien: