Quint Jansen gleder seg til gjensynet med Ålesund og Color Line

Det blir veldig artig å hilse på gamletreneren og gutta jeg spilte med…

Vår høyreiste midtstopper Quint Jansen var sentral da Aalesund rykket direkte opp fra OBOS-Ligaen i 2021. Han var fast inventar i det bakerste leddet hos sunnmøringene – og trener Lars Arne Nilsen hadde stor tillit til nederlenderen. Det ble 30 seriekamper og to scoringer på 32-åringen fra Zaandam. – Det blir artig å møte flere av mine gode lagkompiser fra i fjor. Jeg hang veldig mye med nåværende reservekeeper Michael Lansing – en amerikansk målvakt som har blitt plassert på innbytterbenken av landslagsaktuelle Sten Grytebust. Han var fast da vi rykket opp i fjor – og han sto meget godt. Også var jeg mye sammen med Sigurd Haugen – toppscoreren som har flyttet til Aarhus. MEN det er mange igjen. For all del. Jeg dannet blant annet et meget bra midtstopperpar med David Fällman. Vi kom samtidig til Aalesund Fotball. Quint Jansen står på farten til sin gamle hjemby. 

Og at han var en viktig spiller for Aalesund Fotball i 2021-sesongen er hevet over tvil. – Jeg ble jo etter hvert så god at trener Lars Arne ikke kunne unngå meg i startoppstillingen. Quint har alltid glimtet i øyet. Uansett. – Jeg sto blant annet for to meget viktige scoringer – borte mot Ham/Kam og borte mot Fredrikstad. Så fjoråret var en suksess. Både for klubben. Og for meg personlig. Nå er jeg skamfull og flau fordi vi har en så lang rekke uten seier. MEN heldigvis er vi fortsatt i posisjon til å karre oss opp på sikker grunn. Det er i første rekke Ham/Kam vi må kjempe mot. Og det hadde ikke vært meg imot å starte opphentingen allerede på søndag borte på min gamle hjemmebane Color Line. Får håpe de kjenner bortekampen mot Jerv (onsdag) i beina. Jansen har selvsagt trua på dette, men er fullstendig klar over at det haster. Fire kamper igjen før sluttabellen for Eliteserien 2022 er endelig.

Den glade hollender har hatt en fin sesong – bortsett fra noen kjedelige skadeopphold. – Jeg fikk en lei muskelskade i lysken mot Kristiansund hjemme den 27. Juli. Det holdt meg borte i fire kamper. Så har jeg slitt litt med en vond ankel. MEN når jeg har vært i aksjon – så synes jeg det har gått bra. Som oftest i spann med Jesper Taaje. Vi har en bra kjemi ute på gressteppet. Og utenfor. Vi har jo denne sesongen bevist at vi kan slå alle – og tape for alle. Vår poengfangst i det siste er rett og slett uakseptabel. MEN til tross for dette så har vi muligheten. Nå er det kun resultat som teller. Alt annet er uviktig. Quint raser av gårde på trening – og har ingen betenkeligheter med å banke gamle kompiser på søndag. Aalesund på sin side har vei i realiteten sikret plassen gjennom sju poeng på de tre siste kampene. To seire mot Viking og Jerv – og uavgjort hjemme mot Ham/Kam har ført klubben fra Jugendbyen opp på 32 poeng. Og de er ganske så tørre på beina med det antallet poeng. De fikk også midtstopperbautaen Besim Berbecic utestengt etter nok et gult kort nå mot Jerv. – Det kan ha betydning. Han har vært en viktig brikke for dem i år etter at han kom over fra Rosenborg. Quint Jansen har oversikten – selv om han sier han ser lite fotball på TV. Han klarer seg med SF og sin egen karriere….

Annonse fra Eliteserien: