Profil: William Kurtovic

William Kurtovic er blitt et kjent navn i Sandefjord Fotball. Nå skal vi friske opp minnene litt, og bli litt bedre kjent med 24-åringen som ser frem til å ta større ansvar i årene som kommer.

Se hele intervjuet med William Kurtovic i bunnen av artikkelen. 

William Kurtovic (24) er oppvokst i Sandefjord, men har svensk statsborgerskap sammen med resten av familien. Eneste i familien som har "meldt overgang" er den meriterte storesøstera, Amanda Kurtovic som representerer de norske håndballjentene. William har flere aldersbestemte landslagssamlinger bak seg, og legger ikke skjul på at det hadde vært artig å kunne ta på seg drakta med det svenske flagget på brystet igjen. 

24-åringen som forøvirg fyller år den 22.juni 1996 fikk sine første A-kamper for SF i 2014. Da spilte klubben i OBOS-ligaen, og Willy noterte seg da for 4 OBOS-kamper og 2 NM kamper. Totalt står midtbanespilleren med over 130 kamper for klubben i dag, og har nylig signert en ny 2-års kontrakt med klubben. 

Moderklubben Sandefjord Ballklubb

- Jeg begynte i Ballklubben da jeg var liten guttunge, så gikk jeg videre til Store Bergan en stund før jeg tok turen tilbake til Sandefjord Ballklubb.

William Kurtovic startet fotballkarrieren i moderklubben Sandefjord Ballklubb.
William Kurtovic startet fotballkarrieren i moderklubben Sandefjord Ballklubb.

I Sandefjord Ballklubb spilte han blant annet med André Sødlund som er tilbake i klubben på prøvespill etter et opphold hos Odd og Sandnes Ulf. William ble tidlig hentet til Sandefjord Fotball i sine ungdomsår, og forteller bak kameraene at det har vært flere viktige støttespillere/trenere som har gjort oppholdet i Sandefjord lærerikt og profesjonelt. En stor læringskurve har det blitt, og han har virkelig blitt en stor profil i SF-trøya de siste årene for barn og unge. Og kvalitetene er det ingen ting å si på. 

- Minste beste egenskaper som fotballspiller må være at jeg har en bra venstrefot, smart spiller offensivt også har jeg blitt bedre å bruke kroppen min. Jeg har blitt en ganske stor mann. 

 

Året 2020 ble utfordrende mot slutten

- Sesongen startet bra, og var med de 20 første kampene og fikk spille i den posisjonen jeg ville helt i starten. Også ble det til at jeg ble kastet litt over alt, og da ble det til at jeg måtte ta en prat og fortelle hva man vil. Jeg føler ikke jeg hadde noen kvaliteter i de posisjonene der, og da føler jeg at det var på sin plass å ta en prat. Så er det opp til han om han liker det eller ikke. 

Etter bortekampen mot Molde 26.september fikk vi ikke se noe mer til Willy i 2020, han ble satt ut av laget etter å spilt de 18 første kampene.

Nå er Kurtovic klar for å angripe en ny sesong, og vise at han er best i midten. Willy har forøvrig vært innom de fleste posisjoner gjennom sin fotballkarriere i Sandefjord Fotball, men har helt klart sett seg ut sin favoritt.  

- Jeg har lagt forrige sesong bak meg, og kommet med en positiv innstilling og vil starte på nytt. Jeg ser veldig frem til en ny sesong. Det har kommet inn to nye trenere som er lett å prate med, og virker bra. Kan mye fotball og som utfyller hverandre bra. 

Nå skal William ut på feltet og vise seg frem for vår nye trenerduo, og at han fortjener en plass på laget. Willy er et navn som barn og unge ser opp til i Sandefjord og vi er stolte over at han er med oss videre i 2 nye år. 

Se hele intervjuet med midtbanespilleren:


Annonse fra Eliteserien: