Prangende åpning av nye Jotun Arena..

men så ble ikke fortsettelsen like bra...

(SF-LSK 0-1, Jotun Arena). Det ble en feiende flott åpning av nye Jotun Arena – med ordfører Bjørn Ole Gleditsch og konsernsjef Morten Fon i Jotun. Trommekorps, æresvakt og fyrverkeri. Alt lå til rette for en fotballfest på det nye kunstgress-dekket. Og SF gikk ut og styrte det hele – vi hadde full kontroll – spilte opp bakfra som var helt etter kamp-planen. (På bildet over ser vi Ruben Gabrielsen vinne en hodeduell – og ballen faller ned i beina på Thomas Lehne Olsen som scorer). For å illustrere det hele – så hadde hjemmelaget fem hjørnespark i første omgang. Gjestene fra Lillestrøm hadde null. – Vi hadde momentum i nesten hele første halvdel – etter en litt forsiktig åpning. Likevel har vi ikke det nødvendige trøkket i den siste delen. Vi står på hele veien – og det er en meget jevn kamp. I andre omgang sliter vi litt mer – selv om vi hever oss mot slutten. Vi var nære, men det holder ikke. Hans Erik Ødegaard er selvsagt skuffet etter null poeng hjemme. Og kun ett poeng etter tre seriekamper….

For vi noterte et massivt SF-press etter det første kvarteret – men Ruben Gabrielsen var en stødig anfører bakerst hos Lillestrøm og ryddet unna det som kom fra SFs side. – Vi spilte bra – men selv om vi styrer det meste – så er vi ikke skarpe nok foran mål. Vi visste at Lillestrøm var tunge på dødball – og vi klarte ikke helt å stå imot da de scoret. Alexander Ruud Tveter jobbet som vanlig som en galeislave på topp, men kom ikke til de store mulighetene. For etter en times spill – så slo Ylldren Ibrahimaj inn et hjørnespark – som Ruben Gabrielsen var høyest på inne i vårt forsvarsfelt. Ballen datt ned i beina på Thomas Lehne Olsen – som dundret den i nettaket bak Hugo Keto. Vi hadde litt trøbbel i denne perioden – og det var gjestene som produserte det som var av sjanser. Selv om vi overtok mot slutten – så endte det med 0-1. Det var en trist avslutning på en fin fotball-kveld oppe på vårt nye stadion.

Da var Lillestrøms nye trener – Andreas Georgson – langt mer fornøyd enn SF-folket. Selvsagt. – Målscorer Thomas Lehne Olsen er en drøm å ha for meg som trener. En leder – både på banen og på trening. Jeg var imponert over SF i den første omgangen. De spilte seg bra opp bakfra – og vi slet med å stoppe dem. Vi gjorde noen justeringer i pausen – og dermed så klarte vi å stanse dem i oppspillfasen. Og selv om underlaget var litt uvant for oss – så gikk det bra etter hvert. Dette var en herlig seier. Vi trengte den sårt. Svenske Georgson har hatt det litt opp og ned i sin første LSK-periode, men nå ser han lyst på framtiden. Som sagt – vi noterte mye positivt hos våre gutter – men det har ikke helt løsnet i den offensive delen. Vi henger oss på Alexander Ruud Tveter – som for øvrig fikk overrakt gave for 100 passerte kamper. – Dette SF-laget vil ta mange poeng framover.