NTB_8-HrziDJHm8

Peder Meen Johansen klar for Grorud

Peder Meen Johansen forlater Sandefjord og er klar for OBOS-liga laget Grorud på permanent basis. – Han hadde litt over ett år igjen av kontrakten med SF – og Peder ytret ønske om bytte av klubb. Og når Grorud viste en så sterk interesse for Peder – så synes vi det var riktig å bli enig med både klubb og spiller. Når det er sagt så har vi en avtale om gjenkjøp – hvis det skulle bli aktuelt. Også ved en eventuell ny overgang – så har vi gode betingelser ved et videresalg. Så vi har begge kanaler åpne når det gjelder Peders videre karriere. Daglig leder Espen Bugge Pettersen forteller at det også handler om spillerlogistikk og balanse i troppen.

Flere og flere fra vårt Akademi har fått aldersbestemte landskamper for Norge – og våre A-lags trenere må jo alltid spisse troppen og finne en god balanse når det kommer til rutine kontra talent. - Vi har skrevet kontrakt med flere unge spillere fra akademiet – og noen konkurrer i samme posisjon som Peder. Vi ville i utgangspunktet sende han ut på lån, men etter en totalvurdering med argumentene nevnt ovenfor – så landet vi på denne løsningen, sier Espen Bugge Pettersen. Grorud har som kjent en god CV når det gjelder å utvikle spillere og sende dem videre til toppklubber.

Også på målvaktsiden har vi blitt i overtall. – Vi har jo to meget gode og etablerte keepere i Jacob Storevik og nykomlingen fra Finland Hugo Keto. Deres rutine og ferdigheter gjør selvsagt nåløyet trangere for både Jesper Granlund (22) og Andreas Brede Albertsen (17).

For Jespers del så er vi blitt enige om å terminere kontrakten, slik at han står friere til å velge hvor han vil fortsette karrieren. Vi synes dette var en fornuftig løsning for Jesper, som sikkert vil velge seg en klubb hvor han får spilletid og hvor hans utvikling kan fortsette. Vi mener at dette var en fornuftig avgjørelse, informerer Espen Bugge Pettersen. Sandefjord Fotball spisser i likhet med sine Eliteseriekonkurrenter troppene før seriestart om snaue tre uker.

Også unge Andreas Albertsen flytter på seg – og vender tilbake til gamle trakter. Han lånes ut til Halsen i 3. Divisjon denne sesongen. – Vi får en lovende målvakt på plass – og han er selvsagt tiltenkt rollen som førstekeeper. Han får en god arena å utvikle seg på – i vår avdeling så vil det bli sterk motstand å bryne seg på. Også for Andreas. Vi ønsker et godt samarbeid med Sandefjord Fotball nå og framover, forteller Halsen-trener Roger Iversen. Halsen og Andreas Albertsen serieåpner mot Fredrikstad 2 borte den 11. April.

 

Annonse fra Eliteserien: