Opprykkshåpet lever for SF2: – God taktisk kamp

Over to kamper skal det avgjøres. Lørdag tapte SF2 0-1 i bortemøtet mot Sprint/Jeløy. Om åtte dager skal det unge SF-laget forsøke å snu det til seier og opprykk.

Det har vist seg vanskelig for SF2 å rykke opp igjen til Norsk Tipping-ligaen (3. divisjon) etter nedrykket i 2018. SF-rekruttene vant 4. divisjon i Vestfold med klar margin i 2019, men tapte opprykkskvalifiseringen mot Østfold-vinneren Fredrikstad 2.

I år er Sprint/Jeløy det siste hinderet, og mossingene tok første stikk lørdag.

– Vi spiller en bra taktisk kamp, og spesielt i førsteomgang er vi gode, sier Tom Helge Jacobsen, hovedtrener for SF2.

18,1 år i snitt

I dagene før kampen var det høyst usikkert hvem som kunne spille på Bellevue. Andrelagene har en rekke regler å følge. Alle som deltar i de to kvalifiseringskampene må ha spilt minst 1/3 av seriekampene, og alle som har startet forrige A-kamp er utelukket.

Derfor var det et svært ungt SF2 som reiste til Jeløya. Med en snittalder på 18,1 år gjorde laget en sterk innsats.

– Jeg er veldig imponert over måten unggutta står fram i dag. Men også A-lagsgutta i Zé Eduardo, Henrik Falchener og Jesper Granlund skal ha ros. De sto fram som bærebjelker og tar ansvar i form av fysikk og kommunikasjon, sier Jacobsen.

Han får støtte av utviklingsansvarlig og assistenttrener Martin Jensen.

– Vi spiller en god taktisk kamp i dag, og spesielt før pause er vi dyktige i frispillingen, understreker Jensen.

Greit utgangspunkt

Med lave SF-backer ble det langt fram for vingbackene i Sprint/Jeløys 3-5-2-formasjon. Og uten press kunne gjestene enkelt spille av vertenes førstelinje.

– I tillegg er vi aggressive i vårt eget forsvarsspill, og både duellstyrken og sikringsjobben var god mot et lag som primært ønsker å slå langt, forklarer trenerne.

Sprints vinnermål rett etter pause var av den (u)heldige sorten. Jesper Granlund havnet i tidsnød da han skulle finne en lagkamerat, og SF-keeperens pasningsforsøk gikk via et Sprint-hode og i eget mål.

Men ingen i Sandefjord-leiren henger med hodet av den grunn. En hel kamp gjenstår, og forhåpentligvis kan SF2 ha flere A-spillere tilgjengelig i hjemmemøtet. Da er også Peder Meen Johansen og Vetle Walle Egeli tilbake fra u-landslagssamlinger.

– Vi taper 0-1, men det er et helt ok utgangspunkt før returkampen neste mandag, sier Tom Helge Jacobsen.

Annonse fra Eliteserien: