Opprykket glapp for SF2: – Senket av et lykketreff

SF2 spiller i 4. divisjon også neste sesong. Det er den tunge erkjennelsen etter at Sprint-Jeløy også vant den andre kvalifiseringskampen med 1-0 på Gamle stadion mandag kveld.

I tre år har SF2 jaktet opprykk til Norsk Tipping-ligaen etter det unødvendige nedrykket i 2018.

I 2019 ble Fredrikstad 2 for sterke i kvalifiseringen.

I 2020 ble hele sesongen avlyst på grunn av koronapandemien.

Og mandag kveld glapp opprykket nok en gang.

Bare blytungt

– Akkurat nå er det bare blytungt. Vi har jobbet hele sesongen for å rykke opp, og så ryker det på denne måten, sier en hoderystende Henrik S. Falchener etter kampen.

Utgangspunktet var klart for de unge Sandefjord-rekruttene. Etter å ha vunnet 4. divisjon med klar margin, og tapt 0-1 i den første kvalifiseringskampen mot Østfold-vinner Sprint-Jeløy, måtte SF2 vinne returen med to mål.

– Det er så irriterende. Vi åpner kampen bra, men så scorer Sprint på et lykketreff, og da er det vi som må jage hele veien. Akkurat det samme skjedde i bortekampen. Det var som å spille den samme kampen om igjen, forteller Falchener.

Det var et vesentlig forsterket SF-lag som startet returkampen. A-lagstrioen Moussa Njie, André Sødlund og Franklin Daddys Boy Nyenetue gikk inn i førsteelleveren. Tilbake var også Vetle Walle Egeli, Sindre Walle Egeli og Peder Meen Johansen fra u-landslagsoppdrag.

Men det ville seg ikke for det unge SF-laget.

Store sjanser

To ganger var Sindre Walle Egeli nær ved å gi hjemmelaget ledelsen før Sprint-spissen Tim Andre Reinback hamret til på volley.

SF-keeper Jesper Granlund hørte bare suset av ballen som fant veien til det lengste krysset.

– Sprint er et fysisk sterkt lag, og scoringen ga dem kjempekrefter. Jeg synes vi er et bedre fotballag enn dem. Men det er ikke enkelt når vi må jage på den måten, sier Falchener.

Og den unge midtstopperen har naturligvis helt rett.

Med Sprints bortemål måtte SF2 score tre ganger for å sikre opprykk, og for hvert minutt som passerte fikk gjestene kampen stadig mer inn i sitt spor.

I jakten på mål forsøkte trenerteamet Tom Helge Jacobsen og Martin Jensen å legge om til 3-5-2 etter pause. De to sidestoppere fant ofte rom på utsiden av Sprints frontledd, men innleggene mot to spisser fant sjelden rett adresse.

Gang på gang ryddet de sterke Sprint-stopperne unna. Og først da Henrik S. Falchener ble flyttet fram som spiss i et desperat avslutningskvarter, vant de blå noen av duellene.

Men nedfallsfrukten ramlet aldri dit den skulle. 

SF2 ble stående uten scoringer på to kamper mot Sprint-Jeløy, som kunne juble for opprykk.

Skuffet nå

– Vi har ikke marginene med oss i noen av kampene. Vi har sjanser til å score i begge, men ballen stryker utenfor i stedet for å gå inn, sier en skuffet Falchener.

Dermed må SF2 innstille seg på en ny sesong i den hjemlige 4. divisjon.

– Vi skal være skuffet nå, men så skal vi bygge en bra arena for de fremste talentene også til neste år slik at de kan spille og trene på et høyt nok nivå, sier utviklingsansvarlig Martin Jensen til SB.

– Så på den måten får det ingen direkte konsekvenser, men vi skulle selvfølgelig gjerne tatt steget opp.

NB! På en ellers mørk kveld på Gamle stadion var det iallfall ett lyspunkt å spore: 30 minutter før slutt slapp fjorårskometen Lars Markmanrud innpå etter nesten ett år med skade, operasjon og opptrening. 20-åringen kom seg helskinnet gjennom comebacket.

IMG_1444kopi.jpg
En halvtime før slutt slapp Lars Markmanrud innpå til sin første fotballkamp på nesten ett år. Han kunne ikke redde SF2, men kom selv helskinnet gjennom kampen.

KAMPFAKTA

Sandefjord 2 – Sprint-Jeløy 0-1 (0-1)

Oprykksvalik til 3.divisjon

Gamle Stadion

Mål: 0-1 Tim Andre Reinback (32. min)

SF2 (4-3-3): Jesper Granlund – Julian Lerato Gunnerød, Henrik Falchener, Jørgen Sannes, Vetle Walle Egeli – Andre Sødlund, Peder Meen Johansen, Moussa Njie – Franlin Daddys Boy Nyenetue, Martin Maccallun-Coffiny Engdahl, Sindre Walle Egeli

Innbyttere: Mads Martinsen, Lars Markmanrud, Filips Loftesnes-Bjune, Erik Kjeserud Muhle, Preben Langmo Wold, Henrik Tom Magnussen, Oskar Ekeberg

Annonse fra Eliteserien: