G19 #STOPP-lagbilde

SF-juniorene sier stopp: – Rasisme er helt uakseptabelt

De vil selv ta kampen mot rasisme. Onsdag kveld spilte SF-juniorene med de samme røde armbåndene som A-laget brukte søndag. – Rasisme starter i vår alder, og vi ønsker å vise hva vi står for, sier initiativtaker Jesper Horten Kjærnes (18).

Søndag kveld ble Vålerenga-spiller Ousmane Camara utsatt for rasistiske tilrop under eliteseriekampen mot Sandefjord Fotball. På en dag der samtlige lag og spillere i Eliteserien markerte avstand mot rasisme, var det selvsagt en utrolig trist sak.

– A-laget er våre forbilder, og jeg syntes det er veldig fint at Eliteserien tar denne kampen mot rasisme. Samtidig er vi også rollemodeller for andre igjen. Vi ønsker å signalisere at rasisme er helt uakseptabelt, og vise vår støtte, forklarer Jesper Horten Kjærnes. 

Tok selv initiativet

Før onsdagens G19-kamp tok den 18-årige keeperen kontakt med klubbledelsen. Han brakte videre et sterkt ønske fra juniorene om å spille med de samme armbåndene som alle eliteserieklubbene brukte under helgens serierunde.

– For oss er det helt uforståelig at noen kan tenke at mennesker ikke er like mye verdt. Likevel skjer fortsatt episoder som den på stadion søndag. Det er absolutt ikke greit. Det ønsker vi å markere. Vi håper flere henger seg på, sier Kjærnes.

Umiddelbart etter søndagens kamp poengterte daglig leder Espen Bugge Pettersen at klubben har nulltoleranse for rasisme. Personen som kom med tilropene til Camara ble samme kveld utstengt for alltid fra Sandefjord Arena.

Onsdag informerte Sandefjord Fotball at klubben nå gjennomfører flere tiltak for å følge opp søndagens hendelse. Og den daglige lederen er stolt av unggutta i utviklingsavdelingen som tar egne grep.

– Det er flott og samlende at våre juniorer på eget intiativ ønsker å ta sin del av ansvaret. De viser glød og engasjement for saken. Og kampen mot rasisme er nettopp noe vi må gjøre sammen, sier Espen Bugge Pettersen.

Onsdag kveld spilte SF G19 med budskapet #STOPP over venstre arm.
Onsdag kveld spilte SF G19 med budskapet #STOPP over venstre arm.

Vant også fotballkampen

G19-laget vant også fotballkampen onsdag kveld. Resultatet ble 5-2 etter scoringer av Erik Muhle, Oskar Ekeberg (2), Vetle Walle Egeli og Martin Rolando Engdahl.

Kveldens prestasjon ute på banen sto Vetle Walle Egeli for. Vetle mottok ballen rettvendt og upresset på 25 meter, satte på turboen, og med ballen limt fast til venstrefoten spaserte han gjennom Urædd-forsvaret og scoret.

– Jeg vet ikke helt selv hva som skjedde. Jeg er ikke akkurat kjent for slike raid, og ble litt overrasket selv, sier en godt fornøyd kaptein etter kampslutt. 

Onsdag 28. oktober blir det ren seriefinale i G19 Interkrets mot FK Eik Tønsberg. Lagene ligger helt likt på tabellen, med identisk poengsum og målforskjell.

Se intervju med Jesper og Vetle


 

 

Annonse fra Eliteserien: