DSC09754

Ødegaard og Tegström ansatt som nytt trenerteam

Sandefjord Fotball har ansatt Hans Erik Ødegaard og Andreas Tegström som nytt trenerteam for klubbens A-lag.

Den nye trenerduoen overtar etter Martí Cifuentes og har signert en toårskontrakt med klubben, med opsjon på ytterligere ett år. De ble sammen presentert på en pressekonferanse på Sandefjord Arena onsdag ettermiddag.

– Jeg har lenge hatt ønske om å jobbe med fotball på heltid, men ikke hatt mulighet på grunn av annen jobb. Når jeg nå har fått denne sjansen, gleder jeg meg veldig, og det blir fint å samarbeide med Andreas, sier Hans Erik Ødegaard.

Ødegaard og Andreas Tegström kjenner hverandre godt fra før. De spilte sammen i Sandefjord Fotball i to og et halvt år fram til sommeren 2007.

– Både Hans Erik og «Tegan» var på listen vår over potensielle trenere, og gjennom samtaler har vi funnet ut at de vil komplementere hverandre på en fin måte. De går inn i jobben som likestilte hovedtrenere, sier daglig leder Espen Bugge Pettersen.

Ødegaard kommer fra jobben som utviklingstrener i Strømsgodset. Han var tidligere assistenttrener for Vegard Hansen i Mjøndalen, og har også vært tilknyttet akademiet i Real Madrid.

– Jeg har sett alle Sandefjords kamper i år og latt meg imponere over det laget og klubben har fått til. Jeg vet at vi overtar etter et veldig dyktig trenerteam og at mange spillere er på utgående kontrakt. Men vi har samtidig trua på at vi kan utvikle dette videre, understreker Ødegaard.
 
Andreas Tegström har de siste sesongene vært hovedtrener for Assyriska i svensk 1. divisjon, og vil den 1.februar starte på sin UEFA pro-utdanning i regi av det Svenske Fotballforbundet (SVFF). Han ser fram til en ny periode i gamleklubben.

– Jeg hadde en fin tid i Sandefjord som spiller. Å få denne muligheten sammen med Hans Erik, er noe jeg ser fram til. Jeg flytter til Sandefjord om kort tid, sier Tegström.

Sandefjord Fotball er også glad for å ha de to tidligere spillerne tilbake i klubben.

– Vi har nylig vedtatt en sportsplan med en klar ambisjon. Vi ønsker å etablere oss som en Topp 10-klubb i Norge med en sterk lokal tilhørighet. Vi er trygge på at Hans Erik og «Tegan» vil ta oss i den retningen, sier styreleder Merete Sand.

Trenerduoen starter i jobben umiddelbart, og samler spillerne til sin første trening 25. januar.

Annonse fra Eliteserien: