Ødegaard: – Som liten klubb får vi avgjørelser mot oss

Vålerenga - Sandefjord 3-1 (1-0): Hans Erik Ødegaard vil nødig framstå sutrete, men etter søndagens tap mot Vålerenga klarte ikke SF-treneren å holde tilbake. – Dommeravgjørelsene blir avgjørende, og det er ikke første gang, sier han.

For nok en gang leverte det nederlagsdømte Sandefjord-laget en sterk prestasjon mot et topplag. Som mot Rosenborg for få dager siden, gikk guttane likevel av banen med null poeng.
 
– Vi var bra før pause, da synes jeg vi var best. Og så sprekker vi litt opp i 2. omgang da Vålerenga får spilt gjennom oss, som ikke er helt bra, oppsummerer Hans Erik Ødegaard etter kampen.

Tynt grunnlag

SF-trenerne har forsøkt å spre belastningen på spillerne den siste uka. Bortemøtet med Vålerenga var den tredje matchen på seks dager, og med bare fire treningskamper i kroppen, er grunnlaget for tynt for et sånt hardkjør.

– Jeg tror det var litt av grunnen til at vi sprakk opp etter pause. Tre kamper på seks dager er tungt uansett, men det er ekstra tungt når vi nesten har ikke spilt kamper tidligere på året.

Lenge var det likevel jevnt på Intility Arena. Da Jonathan Tollås Nation stanget inn 1-0 til hjemmelaget etter 39 minutter, hadde SF hatt flere muligheter. Amer Ordagic og Alexander Rudd Tveter var frampå, Kristoffer Normann Hansen testet skuddfoten.

Men igjen sviktet forsvarsspillet på en dødball imot.

– Det er irriterende med alle mål vi slipper inn, sier Ødegaard med overtidsmålet til Rosenborg friskt i minnet.

– Men i dag var det også en del andre ting som irriterte oss mer. Vi synes ikke vi fikk så mye med oss.

Tvilsom straffe

Flere ganger under kampen reagerte SF-spillerne kraftig mot dommer Kristoffer Hagenes. Aller mest da Vålerenga ble tildelt straffespark etter 68 minutter.

Fram til da sto kampen og vippet. Først la Amor Layouni på til 2-0 etter en tabbe i SF-forsvaret. Så reduserte Sander Moen Foss med et perfekt hodestøt etter frispark.

Det blåste nytt liv i kampen. Men i neste sekund blåste dommeren kampen i stykker igjen.
 
– Vi er subjektive, understreker Ødegaard.

– Men for meg ser det ut som om Marc (Vales) er helt klart på ballen når det blåses straffe. For meg ser det også ut som om Aron Dønnum handser på corneren vår like etterpå. Det er så mange situasjoner som vi som liten klubb ikke får, og det er kjedelig.

Når han får se straffesituasjonen på video igjen, er han ikke i tvil.

– Ja, det der er jo ikke i nærheten av straffe.

Flere eksempler

SF-treneren vil nødig kritisere dommerne, men i de bitre minuttene etter et nytt tap, klarte han ikke å holde tilbake.

– Det er litt dumt å si det, for du blir fort oppfattet som sutrete. Men et feil idømt straffespark er en stor situasjon, og her blir det direkte kampavgjørende. Det er ikke første gang, legger han til.

– Føler du at dere får avgjørelser mot dere som liten klubb?

– Ja, det blir litt sånn, bekrefter han.

– Det er så mange eksempler. Sander ser på ballen, er uheldig, får frispark mot seg og gult kort. Når det samme skjer med en Vålerenga-spiller etterpå, blir det ingenting. Der bør dommerne være mer fotballsmarte. De må skjønne atmosfæren og stemninga i kampen.

Annonse fra Eliteserien: