Stian og Nypan

Nykommer Kristiansen spiller som en veteran...

- Er ikke helt fornøyd med egen innsats...

Stian Kristiansen hadde aldri spilt norsk Eliteserie da han kom hit til SF like før sesongen. Han hadde et kort opphold i Bodø/Glimt bak seg – og kom direkte fra treningsleir med fjorårets seriemestere i Spania– og direkte hit til Sandefjord. (På bildet over ser vi han i kamp mot Rosenborgs Sverre Nypan i sin debut - foto NTB). Siden har han vært her – og virkelig levert varene. Selv om Stian selv er litt kritisk. – Det har vel gått litt opp og ned. Jeg tar på meg skylden for baklengsmålet i Fredrikstad – da jeg mistet ballen og de løp igjennom og scoret. Også synes jeg 0-1 mot Fløy i cupens første runde – ikke var særlig flatterende. Også der mener jeg at forsvarsjobben ikke ble godt nok håndtert – blant annet av meg. Utover det så har det jo gått så som så med laget som helhet. Fire poeng så langt er jo ikke optimal poengfangst, men jeg skal også være litt forsiktig med å si at vi har fått dårlig betalt. Folk kan lese en tabell – og før kampen mot Sarpsborg 08 – er vi tredjesist. Det er realiteten. Vår foreløpige toppscorer så langt – 25 år gamle Stian fra Helgelandskysten – er nøktern realist. Ikke alle nordlendinger er så beskjedne….

 

For Stian har vært en meget positiv overraskelse for SF-supporterne så langt. Kraftfull, sterk i hodeduellene og med en herlig venstreslegge. Han har blomstret i blått denne våren. – Jeg står med to Eliteseriemål hittil – en mot Odd og en sist mot Molde. At jeg er toppscorer når serien er avsluttet – det er vel ikke særlig ikke sannsynlig. En stopper som scorer to-sifferet i løpet av en sesong er ikke helt vanlig. Er vi påskudd og fokusert på det vi skal mot Sarpsborg – så tror jeg bestemt det kan holde til tre nye poeng. Det var en real opptur mot Molde, men det gjelder å være på tå hev. Norsk fotball har blitt bedre – og jevnere. Vi har så langt slitt med å skape målsjanser – men det løsnet skikkelig mot moldenserne – også på den fronten. Vi har jo ikke fått nødvendig gevinst av overtak i banespillet tidligere i sesongen. Nå stemte alt. Stian – med fortid i Glimt, Junkeren, Mosjøen og Brønnøysund – har virkelig funnet seg til rette i SF. Og i Eliteserien….

 

Vi har tidligere fortalt at Stian ikke fikk sjansen i Glimt – delvis på grunn av en ankelskade – og at trener Kjetil Knutsen vurderte han bak de stopperne som var der. Og da Jostein Gundersen ble hentet fra Tromsø – så var det på tide for Stian å prøve lykken et annet sted. Og han har grepet sjansen her i klubben. Med begge hender. Den nye midtstopperduoen Fredrik Berglie og Stian Kristiansen – er i ferd med å gjøre savnet av fjorårets «SF-lås» i midten bak der - litt mindre savnet. Selv om Jesper Taaje og Sander Moen Foss gjorde en fantastisk jobb for oss i 2023. – Jeg stortrives å spille sammen med Berglie. Herregud, jeg digger virkelig Fredrik. Klok, sterk og den aller beste jeg har spilt sammen med. Også håper jeg at Stefan Johansen spiller fra start av for Sarpsborg. Han trente jeg sammen med i Bodø/Glimt. Den gamle landslagskapteinen er en fotballklok spiller – og selv om han kanskje ikke holder samme nivå som han gjorde da han spilte i Premier League – så bør vi være våkne. Det blir uansett gøy å møte han igjen. Stian og hans lagkompiser holder ikke hviledagen hellig. Det er full gass oppe på Jotun Arena – selv på Kristi Himmelfartsdag…

 

 

Annonse fra Eliteserien: