Ny triumf mot Sarpsborg: – Jeg blir varm om hjertet

Sandefjord Fotball - Sarpsborg 08 2-0 (1-0): SF tok sin tredje hjemmeseier på rad og den fjerde seieren på fem kamper etter en ny stor hjemmefest lørdag. Lars Bohinen og Sarpsborg ble sendt hjem med tap.

– Det er en moral i dette laget som er imponerende. Vi kjemper om hver eneste ball og på det området var det toppscore i dag. Som trener blir jeg varm om hjertet av å se en slik innsats, sa en glad Hans Erik Ødegaard etter kampen.

Da hadde SF-treneren nettopp sett laget sitt vinne for tredje gang på rad på hjemmebane. For tredje kamp på rad holdt også SF nullen.

Riktignok var det sarpingene som tok initiativet fra start lørdag. Først halvveis inn i den første omgangen kom SF ordentlig i gang og fikk flyttet spillet over på gjestenes halvdel.

Og da tok det ikke lang tid før det smalt.

Ny scoring av Jónsson

Før kampen fortalte Brice Wembangomo om sine ambisjoner om å spille i en større liga, og interessen for høyrebacken ble nok ikke mindre da han dro seg rundt på kanten og slo et perfekt innlegg foran mål.

På første stolpe stusset Vidar Ari Jónsson inn sitt fjerde mål for sesongen, og islendingen topper dermed toppscorerlista i Sandefjord sammen med Kristoffer Normann Hansen.

– En fantastisk ball inn fra Brice, og det var bare å sette hodet til. Jeg synes vi har spilt en bra 1. omgang. Men det er en hel omgang igjen, og vi må gjøre jobben helt inn, sa Jónsson på vei inn til pausepraten.

Spørsmålet er om ikke SF også ble snytt for et straffespark rett før pause. Igjen var det et innlegg fra Wembangomo som denne gangen fant William Kurtovic på blank kasse, men en Sarpsborg-forsvarer slapp unna med overfallet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Vidar Ari Jonsson jubler etter å ha gitt SF ledelsen mot Sarpsborg 08 lørdag. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Forbannet Bohinen

– En pinlig svak omgang, den svakeste vi har levert siden jeg kom hit. For det første må vi konkurrere og duellere. For det andre må vi begynne å spille ball, sa en tydelig irritert Lars Bohinen på vei ut etter hvilen.

På den andre benken var tonen en ganske annen.

– Vi starter litt halvveis, men kommer bedre i gang etter hvert. Men vi har enda mer å gå på, lovet SF-trener Andreas Tegström.

Og slik så det også ut i praksis.

SF fortsatte å vinne duellene, presset Sarpsborg bakover, og Kurtovic var nær ved å doble hjemmelagets ledelse – men skuddet ble blokkert.

Allerede etter ti minutter tok Bohinen grep med et trippelbytte. Ut gikk blant annet den tidligere SF-spilleren Emil Pálsson, som levde farlig etter et gult kort han pådro seg etter takling på en frisk Wembangomo før pause.

Men det så ikke ut til å hjelpe bortelaget.

SF med selvtillit

Etter 11 hjemmekamper uten seier, brøt Sandefjord en mental sperre da Viking ble slått 3-0 nylig. SF fulgte opp med en ny triumf mot fjorårets seriemester, Bodø/Glimt, i neste hjemmekamp. Og for tredje gang på rad struttet de blå av selvtillit på eget gress.

Ordagic skjøt like over. Mats Haakenstad fikk et mål hårfint vinket av for offside.

Derfor var det på ingen måte ufortjent da Kristoffer Normann Hansen økte til 2-0 etter 68 minutter. Og det var lett å se at målet smakte litt ekstra godt for SF-vingen.

Kri fikk bare åtte kamper for Sarpsborg før han gikk videre til Ull/Kisa og fant veien tilbake til Sandefjord. Nå påkaller han større klubbers interesse igjen med det som ser ut til å bli en kanonsesong i den blå drakta.

Denne gangen var det den lange ballen fra keeper Storevik som fant Kri i bakrom, og alene med keeper gjorde han ingen feil.

– Jeg er fornøyd med den der. Vi snakket om det i pause at Jacob kan sette raskt i gang og det er mye bakrom. Vi har prestert bra, men skal ta flere poeng. Vi må fortsette å jobbe, for det kommer ikke av seg selv, sier Kristoffer Normann Hansen.

Kristoffer Normann Hansen jubler etter 2-0 målet på Release Arena. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB