Ny triumf i Skien: – Deilig å vinne på en sånn dag

Odd - Sandefjord Fotball 2-3 (1-2): For andre år på rad gikk SF seirende av banen på Skagerak Arena. Men trener Hans Erik Ødegaard var mer lettet enn fornøyd etter kampen.

– Vi var dårlige før pause, og jeg tror ikke jeg har vært så irritert før som jeg var etter den førsteomgangen, sier Ødegaard når han blir bedt om å oppsummere en berg-og-dalbane-match i Skien onsdag kveld.

Det tok bare to minutter før Sander Risan Mørk skjøt SF i ledelsen. Flint-gutten scoret sitt første mål i Eliteserien mot FK Haugesund forrige onsdag, fulgte opp med en ny scoring i cupkampen mot Pors, og onsdag fant han igjen veien til nettmaskene med et lavt skudd i korteste hjørne.

– Jeg er i flytsonen nå, sier Sander Risan Mørk. – Og da er det bare å fortsette den gode trenden.

Men det var Odd som overtok fullstendig før pause, fant rom mellom linjene og skapte de fleste målsjansene på Skagerak Arena. Risan og de andre SF-spillerne ble løpende i mellom.

– Strukturen var dårlig, aggressiviteten fraværende, og vi tar mange rare valg som gjør at vi gir bort mye rom bak oss. Det var sikkert underholdende å se på, men bra var det ikke, fastslår Hans Erik Ødegaard.

NTB_4qox7bVV5As.jpg
Gilli Rólantssons skudd finner veien til SF-målet via stanga og ryggen til Jacob Storevik på Skagerak Arena. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Likevel kunne SF gå til pause med ledelse 2-1. For Odd klarte aldri å dra nytte av det spillemessige overtaket. Symptomatisk nok trengte hjemmelaget hjelp av både stanga og ryggen til Jacob Storevik for å utligne til 1-1.

Og da Alexander Ruud Tveters himmelhøye heading minuttet før pause også fant veien over streken, var SF tilbake i føringen igjen.

– Det var akkurat det jeg prøvde på, gliser SF-spissen før han innrømmer at både han og Sandefjord var heldige før pause.

– Vi scorer tidlig og sent i 1. omgang, og det er naturligvis gunstig for oss. Mellom målene var vi ikke spesielt gode, men vi vinner til slutt, og det er naturligvis deilig å vinne på en sånn dag, sier Ruud Tveter.

Det siste er også Hans Erik Ødegaard enig i.

– Vi scorer tre mål, og det er bra. Etter pause får vi også justert noe, og framover er vi giftige. Det redder oss i dag, poengterer han.

Og sant skal sies: Selv om Odd hadde ballen mest, var sjansestatistikken jevn.

Etter 50 minutter feilet et gavmildt Odd-forsvar i frispillingen. Sondre Rossbach reddet skuddforsøket til Risan Mørk, men Vidar Ari Jónsson bredsidet inn returen. Det var islendingens femte mål i Eliteserien i år, hans sjette om vi tar med knallperlen mot Pors i cupen.

NTB_YYKgT3oFGVc.jpg
Vidar Ari Jónsson scorer for Sandefjord i eliteseriekampen i fotball mellom Odd og Sandefjord på Skagerak Arena. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

– Fotball er moro nå, sier Vidar Ari Jónsson. – Vi løper, tar duellene og henter hjem poeng. Vi har fått inn en mentalitet i dette laget som gjør at vi kan vinne mot alle.

Allerede før Kristoffer Larsens reduseringsmål tre minutter før slutt, var offerviljen stor i SF-laget. Mats Haakenstad blokkerte Sander Svendsens skuddforsøk fra ti meter. Martin Kreuzriegler og Sander Moen Foss avverget flere Odd-muligheter.

– Jeg liker innstillingen vår. Den blir god å ta med seg i kampene framover, sier Hans Erik Ødegaard.

Med onsdagens seier ble SF det første bortelaget som tok med seg alle poengene fra Skagerak Arena i år. Samtidig klatret SF til en sterk 9. plass i Eliteserien, bare tre poeng bak Rosenborg på 5. plass, med én kamp til gode på trønderne.

Kampfakta

Odd - Sandefjord Fotball 2-3 (1-2)
Skagerak Arena
Mål: 0-1 Saner Risan Mørk (2), 1-1 Jacob Storevik (selvmål 36), 1-2 Alexander Ruud Tveter (44), 1-3 Vidar Ari Jónsson (50), 2-3 Kristoffer Larsen (88)
Sandefjord Fotball (4-3-3): Jacob Storevik – Brice Wembangomo, Sander Moen Foss, Martin Kreuzriegler, Mats Håkenstad – Zé Eduardo (André Sødlund fra 60), Sander Risan Mørk (Marc Vales fra 83), William Kurtovic – Vidar Ari Jónsson, Alexander Ruud Tveter (Sivert S. Gussiås fra 83), Kristoffer Normann Hansen (Franklin Daddys Boy Nyenetue fra 83)

NTB_rM5kbAsxaWk.jpg
Sandefjord jubler etter Vidar Ari Jonssons scoring på Skagerak Arena. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

 

Annonse fra Eliteserien: