Ny dansk keeper: – Jeg har kommet for å spille

Frederik Due (28) er klar for Sandefjord Fotball. Den danske sisteskansen har signert kontrakt ut sesongen – og ambisjonen er klar.

– Jeg ønsker alltid å hjelpe laget på best mulig måte. Sammen skal vi gjøre hele keeperteamet bedre, men personlig har jeg også min egen målsetting. Jeg har kommet hit for å spille, poengterer Frederik Due.

I 2017/18 fikk han kamper for Randers FC i den danske Superligaen. De siste årene har 28-åringen spilt i USA, først for Hartford og senest i Orange County, begge klubbene på nivå to i det amerikanske divisjonssystemet.

Hørt mye fint

– Jeg hadde et stort ønske om å vende tilbake til Skandinavia nå, og da passet dette veldig bra. Jeg har hørt mye fint om Sandefjord. Så jeg gleder meg veldig til å komme i gang, forsikrer dansken.

I første omgang har Due signert en kontrakt med SF ut 2021. Fjorårets andrekeeper, Jesper Granlund, signerte i går ny kontrakt med klubben, men har nettopp gjennomgått en meniskoperasjon.

Keeperteamet forøvrig består av Jacob Storevik (24) og unge Andreas Albertsen (16).

– Med Jesper ute i en lengre periode hadde vi behov for å hente en ny keeper nå, og Frederik har egenskapene vi ser etter i denne rollen, forklarer keepertrener Javier Ortiz.

Moderne keepertype

Etter gjennomført karantene er nyervervelsen endelig klar for å trene med sin nye klubb, og bidra til gode resultater framover.

Dansken beskriver seg selv som en moderne målvakt.

– Jeg er en spillende keeper, komfortabel med ball i beina, og samtidig sterk én-mot-én. Det blir fint å komme i gang, sier Frederik Due.

Vi ønsker Frederik velkommen til Sandefjord Fotball.

Frederik Due

  • Født: 18.07.1992

  • Tidligere klubber: HB Köbe, Randers FC, Hartford og Orange County SC.

  • Draktnummer: 92

Annonse fra Eliteserien: