Noen saker er viktigere enn andre

I SF-familien finnes både kjærlighet og lidenskap

Noen henvendelser er annerledes – og viktige. Vi fikk en forespørsel fra Bufetat (Barne-, -ungdoms- og familieetaten) – som holder til i Tønsberg. – Det er 21 barn for øyeblikket som behøver en stabil og trygg hverdag. Av ulike årsaker så er det umulig for disse å få dette til på hjemmebane. Og det er flere av disse som har tilhørighet her i byen – og de andre kommer fra ulike steder i Vestfold. Vi antar jo at supportere, sponsorer og andre tilknyttet fotballen her har mye entusiasme, lidenskap og kjærlighet i seg. Og noen har sikkert litt omsorg og kjærlighet til overs. De kunne vært strålende fosterforeldre til barn fra tre år og opptil 17. Vi er sikre på at folk som har overskudd nok til å heie fram sitt lokale lag – også kanskje kan ta med seg en til i heiagjengen. Og kanskje er i en livssituasjon – som har en ekstra plass i heimen. Vi hadde satt stor pris på om noen som føler seg kallet – vil ta kontakt med oss. Det er ikke mer forpliktende enn at vi kan ta en innledende prat. Ida Pernille Bjerke er rådgiver i fosterhjemstjenesten i Bufetat.

 

Hun er her for å informere – og kanskje også appellere – til våre trofaste tilhengere. – Vi er på utkikk etter personer som i utgangspunktet er glad i barn. Og at de kan tilby de ungene som ikke er like privilegerte som de fleste andre – en trygg plattform i livet. Det er som kjent den respektive kommune som tar avgjørelsen – om at et barn skal bo et annet sted.  Når den beslutningen er fattet – så skal vi i Fosterhjemstjenesten forsøke å finne et stabilt hjem til dem. Og ikke avskriv deg selv i første omgang – du kan kanskje være en helt super kandidat. Og tenk deg for en livsviktig jobb du kan gjøre. Det er virkelig snakk om å utgjøre en forskjell. Og la det være sagt med en gang – du har god tid til å finne ut om dette blir riktig for deg og dine.  Vi har et helt nytt opplæringsprogram som heter SOLID. Det inviterer til en prosess hvor du får kunnskap om å være fosterhjem og kan vurdere om det er noe for deg. Ida Pernille informerer om noe som virkelig kan utgjøre en forskjell for dem det gjelder.

 

Og det behøver ikke nødvendigvis være et livslangt «oppdrag» - det er også behov for opphold i en kortere periode. - Det er ikke et «must» at du skal ha faglig erfaring fra barne- eller ungdomsarbeid – eller noe i den retning. Du kan være perfekt som fosterforelder med gode personlige egenskaper – og en stabil tilværelse. Dette finner vi ut av. Det viktigste er at du er villig til å støtte og heie på en – som trenger det absolutt mest. Det gleder meg selvsagt at dere her i klubben har et såkalt Gatelag – for de som har falt utenfor og gir dem et flott tilbud. Det sier mye om SF – og at det ikke bare er toppfotball som står på prioriteringslisten. Derfor er jo håpet at det kan finnes noen i og rundt klubben – som også kan bli nysgjerrige på innholdet i denne artikkelen – og i beste fall ta en kontakt. Dette er en spennende tilnærming – og kanskje et nytt publikum. Ida Pernille Bjerke overbeviser oss om at det innimellom er nyttig å heve blikket litt – og tenke på noe annet enn poeng og baklengsmål.

 

 

  • Gjennomføre grunnopplæring. Solid er grunnopplæringen for deg som vurderer å bli fosterhjem. Her får du kunnskapen du trenger for å ta valget om du skal bli fosterforelder. I tillegg inneholder opplæringen er vurdering av om du er egnet til oppdraget. Solid består av e-læringer som gjennomføres individuelt, og fysiske samlinger i gruppe. Prosessen tar ca. 3 mnd.

 

  • Endelig beslutning 

 

  • Se mer på fosterhjem.no 

​​​​​​​

 

 

Annonse fra Eliteserien: