Nedtur mot Stabæk: – Det gikk altfor tregt

Sandefjord Fotball - Stabæk 0-3 (0-1): Oppgaven ble tøff da Ian Smeulers fikk marsjordre. Men Hans Erik Ødegaard vil ikke skylde på det røde kortet: – I dag spiller vi med høyere tempo med ti mann enn med 11, sier SF-treneren.

For møtet med bunnlaget Stabæk ble aldri den festen som mange ventet seg og hjemmefansen håpet på søndag kveld.

Det startet på verst tenkelige vis da Jacob Storevik forsøkte å spille fri en markert Harmeet Singh allerede etter fem minutter. Fredrik Haugen snappet pasningen, og sendte ballen mellom beina på en utrusende SF-keeper.

Storevik tar skylda

– Det er en pasning vi jobber med i  trening og kamp. Denne gangen bommer jeg med noen få centimeter. Det er selvfølgelig kjedelig, men sånt skjer. Jeg tar den på min kappe, sier Jacob Storevik.

Med 85 minutter igjen å spille var det nok av tid til å rette opp det tidlige baklengsmålet. Men til tross for 77 % ballbesittelse, slet hjemmelaget med å bryte ned Stabæks lavtliggende 5-4-1-formasjon.

– Tempoet er altfor dårlig. Vi triller bare ballen til nestemann, og veldig sjelden i lengderetningen. Vi truer dem ikke nok. Og det sier ganske mye når det går raskere med oss etter utvisningen. Vi spiller hurtigere med ti mann enn vi gjorde med 11 mann i 1. omgang, konstaterer en skuffet Hans Erik Ødegaard.

Det var tydeligvis budskapet også i pausepraten. For det var et skjerpet Sandefjord som kom på banen etter pause.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

NTB_t21vCEE0feY.jpg
Alexander Ruud Tveter i duell med Stabæks Simen Wangberg. Altfor ofte ofte endte SF-angriperne feilvendt og i Stabæk-forsvarets klør. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Det røde kortet

– Det er jeg enig i. I starten av 2. omgang er det gode tendenser. Da skaper vi litt, og er ganske gode, bekrefter SF-treneren.

Men et balltap åpnet plutselig for en Stabæk-kontring. Og da Kornelius Normann Hansen nådde ballen først, og Ian Smeulers kom for sent og feiet ham overende, trakk dommeren fram det røde kortet.

– Han var alene mot tre av våre spillere. Min første tanke var at det hadde holdt med gult. Men jeg har ikke sett situasjonen igjen, understreker Jacob Storevik.

På stillingen 0-1 var det fortsatt håp for hjemmelaget, som også med ti mann gikk for å snu oppgjøret.

– Vi ønsker å vinne alle kamper vi spiller, og skal framover. Sånn har vi spilt i hele år, og da kjører vi på, og da blir det naturligvis noen åpninger bakover, forklarer Ødegaard.

Nærmest utligning kom Martin Kreuzriegler da han møtte William Kurtovic´ innsvinger med pannebrasken, men hodestøtet ble for løst og gikk rett i fanget på Stabæk-keeperen.

I stedet smalt det den andre veien da Jeppe Moe fant den gamle SF-helten Pål Alexander Kirkevold på bakre stolpe.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

NTB_kS1rSo3S_lg.jpg
Jeppe Moe scorer for Stabæk i eliteseriekampen i fotball mellom Sandefjord og Stabæk på Release Arena. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Senket gamleklubben

– Det var faktisk litt rart å gå inn i bortegarderoben i dag. Jeg hadde en fin tid her i Sandefjord, men det er ikke hovedpoenget i dag. Vi trenger poeng, og det var et bra tidspunkt for meg å åpne målkontoen i Stabæk, sier Kirkevold.

To minutter før full tid satte Jeppe Moe spikeren i kista. I sin 100. kamp i Eliteserien scoret venstrebacken sitt første mål alene med Storevik.

Dermed brøt Stabæk vertenes rekke på sju hjemmekamper på rad uten tap. Samtidig holdt de selv nullen for første gang på 15 kamper.

– Vi møter et lag som ligger lavt og ikke vil gjøre så mye, men problemet vårt er at det går altfor tregt med oss, gjentar Hans Erik Ødegaard.

– Vi visste ikke helt hva de kom med, men hadde selvsagt en plan for hvordan vi skulle løse det hvis de la seg dypt, men det hjelper lite når tempoet blir for lavt, vi spiller på feilsendte spillere, opp og ned. Det blir altfor få trusler.

KAMPFAKTA

Sandefjord – Stabæk 0-3 (0-1)
Release Arena
Mål: 0-1 Fredrik Haugen (5. min), 0-2 Pål Alexander Kirkevold (80 .min), 0-3 Jeppe moe (88. min)
SF (4-3-3): Jacob Storevik – Mats Haakenstad (Ze Eduardo 81. min), Marc Vales, Martin Kreuzriegler, Ian Smeulers – Sander Risan Mørk (Njie 73. min), Harmeet Singh (Sødlund 82. min, William Kurtovic – Vidar Ari Jonsson, Alexander Ruud Tveter, Franklin Daddys Boy Nyenetue (Walle Egeli 59. min)

Annonse fra Eliteserien: