Nedtur etter pause: – Mister ballen for lett og ofte

Sandefjord Fotball - Molde FK 1-3 (1-1): Nok en gang så vi ut som det beste laget før pause, men i 2. omgang raknet det igjen. – Det handler ikke om ork. Vi er først og fremst for svake med ballen, sier SF-trener Hans Erik Ødegaard.

Etter fem kamper i årets eliteserie, ligger Sandefjord nest sist på tabellen med fattige tre poeng. Mot Molde lørdag måtte de blå igjen gå poengløse av banen etter en forestilling som lovet så godt før hvilen.

Riktignok kom vi bakpå allerede etter to minutter da Kristoffer Haugen headet gjestene i ledelsen. Men kvarteret senere sørget samme mann for balanse i regnskapet med en YouTube-hit av et selvmål. Og det var Sandefjord som var nærmest pauseledelse.

Starter dårlig

– Vi starter dårlig og avslutter også svakt. Men ellers er den første omgangen ganske all right. Ja, det er Molde som scorer målet for oss, men da burde vi, og skulle vi, iallfall hatt ett mål til, sier Hans Erik Ødegaard.

Det som skjedde etter pause er SF-treneren langt mindre fornøyd med.

– Etter pause er vi bare dårlige. Vi slutter å spille når vi har ballen, og blir altfor unøyaktige i pasningsspillet. Vi slår ballen for langt foran eller langt bak, for løst og for hardt. Og da mister vi ballen for enkelt og ofte. Molde er gode med ball. De straffer oss hardt når de får slike muligheter, forklarer Hansi.

Kristoffer Normann Hansen ble kåret til SFs beste spiller på Release Arena lørdag. Men også SF-vingen måtte erkjenne at vi heller ikke denne gangen klarte å gjennomføre to gode omganger mot en antatt bedre motstander.

– Vi er på høyde og faktisk bedre enn Molde i 1. omgang, men etter pause har vi perioder hvor vi ikke henger med. Vi klarer ikke å presse som vi ønsker, verken lavt eller høyt. De spiller gjennom oss og skaper sjanser, forklarer Kri.

– Og det hjelper lite å være på høyde med lag som Molde i deler av kampen. Det har vært litt sånn i hele sesongen, føler jeg. I lengre perioder var vi bedre enn både Vålerenga og Rosenborg, men vi taper kampene.

– Hvorfor skjer det?

– Vi er for slurvete i begge boksene. Vi setter ikke sjansene og slipper inn for enkle mål. Vi pratet om det allerede etter Rosenborg-kampen for et par runder tilbake, men nå skjedde det igjen, og det må jobbes med.

(Saken fortsetter under bildet)

NTB_V-tQ_f1Xlqs.jpg
Ohi Omoijuanfo scorer for Molde. Jacob Storevik strekker seg forgjeves mens Sander Moen Foss og Brice Wembangomo ser på. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

En ond spiral

Discoverys fotballekspert Joacim Jonsson, som i fjor lovet å ta en blåhval-tatovering hvis Sandefjord berget plassen, stiller spørsmål om ork, om Ødegaards mannskap gikk tomme utover i kampen.

– Vi starter jo ganske dårlig også etter pause, og da hadde vi nettopp hvilt i 15 minutter. Så jeg tror ikke det er hele forklaringen, svarer Hans Erik Ødegaard.

– Det handler mer om det vi gjør og ikke gjør med ballen selv. Når vi mister ballen så ofte på veien framover, blir vi hengende etter. Vi må løpe hjem, blir slitne. Og når vi starter et nytt angrep, gjør vi enkle pasningsfeil igjen. Det blir en ond spiral. Og den kom vi aldri ut av.

Neste lørdag kommer Viking til Release Arena. Fortsatt står SF uten poeng på hjemmebane i år.

– Blir det ekstra viktig å vinne den kampen?

– Alle kamper er viktige, sier Hans Erik Ødegaard.

– Nå ligger vi der vi ligger, og retter fokuset framover. Vi tar med oss det som var bra fra denne kampen og skal jobbe for å rette opp det som var dårlig.

KAMPFAKTA

Sandefjord – Molde 1-3 (1-1)
Sandefjord stadion: 600 tilskuere.
Mål: 0-1 Kristoffer Haugen (3), 1-1 Haugen (selvmål 16), 1-2 Ohi Omoijuanfo (61), 1-3 Haugen (69).
Dommer: Rohit Saggi, Drafn.
Sandefjords lag (4-3-3): Jacob Storevik – Brice Wembangomo, Marc Vales, Sander Moen Foss, Mats Haakenstad – Amer Ordagic (Sander Risan Mørk fra 86), Harmeet Singh, Enric Vallés (William Kurtovic fra 74) – Vidar Arí Jónsson (Franklin Daddys Boy Nyentue fra 74), Alexander Ruud Tveter (Sivert Gussiås fra 74), Kristoffer Normann Hansen.

 

Annonse fra Eliteserien: