Nederlandske Quint Jansen klar for SF

Vi ønsker den rutinerte midtstopperen hjertelig velkommen til Sandefjord Fotball

Den rutinerte midtstopperen Quint Jansen har signert ut sesongen 2023 – og er allerede på plass i Sandefjord. Gårsdagen ble brukt til legebesøk og fysikalske tester – og nederlenderen gleder seg enormt til å ta fatt på sesongforberedelsene med SF. Med kofferten utenfor kontordøra – så tar vi en kjapp prat med herr Jansen like etter ankomst fra hjemlandet. - Jeg er toppmotivert og har virkelig noe å bevise. En form for revansje her i Norge – etter at den siste sesongen ikke ble optimal for min del – selv om Aalesund klarte opprykket med god margin, forteller Jansen – og klubben har lenge signalisert at en ekstra stopper må på plass. Nå er han funnet. – Jeg vet jo at Sandefjord er en herlig sommerby – nå skal jeg finne ut av det på egen hånd.

Den høyreiste nederlender (193 cm) ble for alvor kjent med det norske fotballpublikummet etter sine år i Mjøndalen. Hvor han rakk 91 obligatoriske kamper og scoret åtte mål. MEN etter 2020-sesongen så var eventyret hos «bruntrøyene» over – og det ble ingen ny kontrakt. – Vi ble vel i fellesskap enige om at det var på tide at våre veier skiltes. Jeg har imidlertid bare gode minner fra tiden i Mjøndalen. Jeg var klubbløs en periode og trente sammen med blant andre Christian Gauseth i Drammen. Følte meg litt glemt og oversett, erindrer Jansen – og husker ikke tilbake på den tiden som spesielt hyggelig. Så kom imidlertid Aalesund på banen – og han fikk en avtale med dem fra 1. Mai og ut 2021. Der ble det totalt 32 kamper og 3 mål. Den siste tiden har han tilbrakt i sitt hjemland.

Selv beskriver han seg selv som en duellsterk herremann, stor, sterk og en leder utpå banen. Også er jeg komfortabel med ballen i beina, kommer det fra den erfarne stopperen. Han får gode skussmål – spesielt fra sin gamle trener i Mjøndalen Vegard Hansen – som vektlegger hans lojalitet og som en viktig bidragsyter i en prestasjonsgruppe.  – Jeg tror nok at det var Vegard Hansen som oppdaget meg da jeg spilte kamp i Oslo for Finnsnes i 2. Divisjon. Du vet han farter rundt og finsikter spillere som kan være aktuelle for Mjøndalen. Jeg var på prøvespill både i Viking og i Tromsø – og ble skadet i Stavanger. Likevel tok Vegard sjansen på meg. Quint Jansen forteller om tiden etter at oppholdet i nord var over.

Og til slutt ble det altså Nedre Eiker og fire sesonger der. – Det var jo en tilfeldighet at det ble Norge. Traff en hyggelig dame på tur i Asia – og jeg flyttet sammen med henne til Bodø tilbake i 2014. Nå er også det eventyret over – dessverre. Quint Jansen starter på nytt her i Sandefjord. På alle måter. – En fin samtale med trener Hans Erik Ødegaard ble utslagsgivende. Etter det møtet så var jeg sikker. Nå blir det full gass – og jeg gleder meg allerede til å treffe mine nye lagkamerater, forteller den sympatiske nederlenderen. Vi ønsker Quint velkommen til Sandefjord Fotball.

Annonse fra Eliteserien: