Nå vil Sandefjords andrelag opp et hakk

Styrer trolig mot en kvalik-thriller mot Råde…

Det var en dårlig nyhet – og en god nyhet – når trener Samir Saric summerte opp de siste kampene for SF2 og G-19 laget. – Vi tar det beste først. Vårt andrelag er som kjent i 4. Divisjon – og alle i og rundt klubben vil selvsagt opp et hakk. Det er vel ingen stor hemmelighet at laget styrer mot en ny kvalifisering til høsten. I fjor gikk det galt mot Sprint/Jeløy. Vi bør ha lært litt fra den kampen – og trolig står vi bedre rustet hvis/når vi eventuelt skal møte Råde (som leder sin avdeling) – og som satser hardt. Mannen med ansvaret for både G-19 laget og SFs andrelag ønsker selvsagt sterkt at våre talenter skal få en best mulig utviklingsarena.

Det betyr 3. Divisjon i 2023. – Nærmeste utfordrer er for øyeblikket Eik2 – og hvis ikke førstelaget deres rykker opp i 2. Divisjon – så må andrelaget bli værende i 4. Sånn er det med den saken. – Vi har siden sist vi snakket sammen spilt to kamper. Først slo vi Re komfortabelt 5-2 – og viste til tider meget solid spill. Du vet jeg er glad i laget og kollektivet, men det må jo nevnes at Kamba Kalala Tumba scoret tre ganger. Stortalentet fra Horten er født i 2005 – og nå har han sørget for åtte mål på de tre siste kampene. En meget spennende unggutt. Samir Saric har mye kvalitet i sine rekker. 

Kamba leverer varene om dagen
Kamba leverer varene om dagen

Og nevnte Kamba har ikke lagt skjul på sine ambisjoner – han har blant annet et treningsopphold hos Premier League-klubben Leeds bak seg – og ser for seg en profesjonell karriere. Som så mange andre her i SF. – Og han fortsatte sin gode vane med å putte på to ganger i den neste kampen mot Nøtterøy. Der vant vi 4-0 – i en kamp hvor også Hans Ludvig Nilsen scoret to ganger. Klubbens ambisjon er som sagt opprykk, men vi skal bruke resten av sesongen godt med tanke på ytterligere utvikling og samtidig dyrke våre verdier. Det er lov å ha to tanker i hodet samtidig – vi ser det store bildet og tenker langsiktig. Samir oppdater oss – også med en liten nedtur.

Det ble for andre året på rad et surt tap på straffer under NM for G-19 lag. – I fjor så røk vi i åttendels-finalen mot Lillestrøm. PÅ straffer. I år så spilte vi 3-3 mot Fredrikstad i tredje runde – men også denne gangen ble det et surt nederlag i straffekonken. Spillemessig var jeg meget fornøyd, og vi skal huske på at vi stilte med et meget ungt lag mot FFK. Våre motstandere stilte med litt eldre gutter – og på dette nivået så gjør aldersforskjellen stort utslag rent fysisk. MEN et nederlag hører også med i et langsiktig utviklingsløp. Det tåler vi. Avslutter Samir Saric. Han ser kun framover. Førstkommende mandag skal andrelaget opp mot Larvik Turn – og aller helst trygge sin posisjon på toppen av tabellen.

Annonse fra Eliteserien: