Nå får Sebastian lønn for strevet...

helt skadefri og kampklar...

Førstkommende søndag fyller Sebastian Holm Mathisen 19 år. Og nå har det begynt å løsne for den gamle Store Bergan-spilleren – som i treningskampen mot Fredrikstad sist fredag kom inn som innbytter og spilte den siste halvtimen. Med sin første ballberøring – dro han av FFK-forsvaret og feide inn sitt første mål for dagen. I kampens siste spilleminutt så sørget han for 4-2-seier til SF – og sitt andre. Det var litt av et innhopp. – Det er klart at en sånn opplevelse gir selvtillit. Og det er utrolig motiverende. Jeg slet jo med hamstringen i fjor – og det ble mye av og på. Jeg trente bevisst på å styrke den delen – og har ikke merket noe til de gamle problemene. En oppkjøring helt uten skadeavbrekk – og nå får jeg lønn for strevet. Mange harde styrkeøkter har holdt skadene borte. Jeg scoret jo mitt første Eliteseriemål borte mot Brann den 16. Mai. Det var ikke nok til å få meg seg noe derfra, men moro å score foran en fullsatt Brann Stadion. Sebastian har nettopp fullført mandagsøkten her oppe på Jotun Arena. (På bildet over ser vi Sebastian i kamp mot Stian Kristiansen på trening – foto Jørn Werner Granerød Horntvedt). Og til torsdag er det Ham/Kam som kommer på besøk.

 

Sebastian debuterte i toppdivisjonen den 7. August 2022 mot Viking – og det har ikke blitt all verden med spilletid på førstelaget etter det. – Jeg må jo være tålmodig. Her i klubben vet vi at treningsinnsatsen veier tungt. Her slipper trenerne til de som viser innsats ute på feltet. Også må jeg være så ærlig å si at når en klassespiller som Danilo Al-Saed er på vei ut porten – så åpner jo det selvsagt veien for andre. Sånn er mekanismene i toppfotballen. Og spesielt i en liten klubb som vår. Selv om jeg alltid vil ha beina trygt plantet på bakken – så har jeg selvsagt ambisjoner om å få flere sjanser framover. Jeg føler at mine to mål og min prestasjon utover det mot FFK – er en sterk søknad om flere minutter. Og som jeg nevnte etter den kampen – så er jeg klar for hvilken som helst plass. Det aller, aller viktigste for meg er å få praksis fra det øverste nivået. Sebastian har kontrakt ut 2026-sesongen. Og har god tid på seg…

 

2023 ble så som så – fordi hamstringsutfordringene plaget han i begge beina. – Det venstre var mest utsatt – men minst tre økter i styrkerommet har kurert de plagene. Uten disse smertene – så opplever jeg en nesten helt ny fotballhverdag. Det er så befriende å trene og spille kamper uten noen begrensninger. Jeg har mest spilt indreløper tidligere – og det er på sikt kanskje drømmerollen. Nå er jeg ikke så opptatt av akkurat det. Den sympatiske og livlige «Seb» – har nettopp avsluttet på SVG og kan nå konsentrere seg fullt og helt om fotballen. Nå kan mye tyde på at hans bidrag på SF2 blir kraftig redusert framover. Vi husker alle hans matchvinnende scoring borte mot Råde i opprykkskvaliken senhøsten for to år siden. Det sikret oss spill i 3. Divisjon. Nå legger vi lista litt høyere….

 

 

Annonse fra Eliteserien: