Nå er storebror størst igjen: – Har sendt noen meldinger

Når Kristoffer Normann Hansen (26) møter Stabæk lørdag, står lillebror Kornelius (20) på motsatt side. Denne sesongen har storebror endelig vært størst igjen.

– Statistikken er på min side akkurat nå, så får vi telle opp etter sesongen. Jeg har i hvert fall trua på at jeg kan flyte videre, sier en smilende Kristoffer Normann Hansen til SFTV.

De siste forberedelsene til lørdagens bortemøte med Stabæk er nettopp lagt. Et viktig oppgjør på nedre halvdel i Eliteserien venter. Brødreparet fra Larvik gleder seg som alltid til å møtes.  

– Vi har har sendt noen meldinger fram og tilbake de siste dagene, innrømmer Kristoffer.

– Stabæk har vært ganske tynne, hvis man kan si det. Så jeg føler at jeg ligger litt foran nå siden vi har gjort det litt bedre enn det Stabæk har gjort.

Kri er tilbake

Etter åtte kamper er Sandefjord på 12. plass med ni poeng. Stabæk ligger nest sist med bare én seier på sine ni første kamper.

Samtidig har Kristoffer for alvor funnet igjen sin mojo ute på SFs venstrekant.

26-åringen fra Larvik har scoret tre vakre mål, ligger høyt på avisenes spillerbørser, og var nok en gang blant Sandefjords beste spillere i 1-0-seieren mot fjorårets seriemester Bodø/Glimt tidligere i uka.

– Det var veldig deilig med tre poeng der. Vi slipper til lite bakover, har bra trøkk framover og spiller rett og slett en god kamp, sier Kristoffer.

Nok en gang er det nederlagsdømte Sandefjord-laget i ferd med å overraske de andre eliteserielagene.

– Ja, når jeg prater med spillere på de andre lagene, er de fleste overrasket. De synes vi er vanskelige å møte, at vi kanskje er litt undervurdert.

Det er også Stabæk-trener Jan Jönsson enig i.

– Resultatmessig har det gått litt opp og ned. Men Sandefjord er et velspillende lag med et veldig høyt toppnivå, sier Jönsson til stabak.no før lørdagens kamp.

Forbildet vs stortalentet

Alt tyder på at Kornelius Normann Hansen igjen vil få en viktig rolle. I likhet med storebror har den tidligere Southampton-spilleren vært på banen i alle kampene i år.

Brødrene har driblet hverandre hjemme på løkka på Tenvik siden Kornelius kunne gå. Kristoffer har vært forbildet og referansen. Kornelius har vært det mest omtalte talentet.

Lørdag møtes de til nok en duell på Nadderud-gresset.

I fjor endte tilsvarende oppgjør med 2-0-seier til hjemmelaget etter mål av Andreas Hanche-Olsen og Hugo Vetlesen. Men mye har skjedd siden den gang.

Begge de to målscorerne er solgt videre til andre klubber. Nye spillere er på vei opp i Stabæk. Ikke minst Antonio Nusa, 16-åringen som står med tre mål på sine to første kamper i Eliteserien.

– Stabæk på bortebane er alltid tøft, bekrefter Kristoffer.

– I tillegg er Nadderud en seig gressbane der vannet forsvinner etter fem minutter, så er det tørt. Det blir en vanskelig kamp, men jeg har trua på tre poeng.

Kampen ser du på Discovery+ lørdag kl 15:00.

Annonse fra Eliteserien: