Berglie mot FFK

Nå er Fredrik den nye forsvarssjefen...

- Jeg tar mer og mer ansvar...

Fredrik Berglie hadde en turbulent fjorårssesong – og var mye skadeplaget. Det gikk i rykk og napp. (På bildet over ser vi Fredrik i kamp mot Fredrikstads Oscar Aga – foto NTB). – Jeg fikk meg en smell i det høyre kneet allerede i den andre seriekampen mot Tromsø. Leddbåndet ble delvis avrevet – og det ble en pause. Likevel ble ikke fraværet så langvarig som fryktet. Allerede den 13. Mai satt jeg på innbytterbenken mot Viking – og på fotballens festdag den 16. Mai var jeg tilbake igjen fra start. Mot Strømsgodset. Så ble det nesebrudd mot Vålerenga, hjernerystelse etter bortekampen mot Aalesund og hamstringproblemer i uka før avslutningskampen mot Lillestrøm. Det gikk heldigvis bra for laget – og da får jeg leve med at min første Eliteseriesesong var fylt med harde smeller. Det ble uansett et lærerikt år – men 2024 ser jo langt, langt bedre ut for min del. Med tanke på skade-problematikken. For lagets del derimot – så er ett poeng så langt altfor lite – så vi må steppe opp mot Molde nå til søndag. 27 år gamle Berglie er styrmann i vår bakerste firer…

 

Fredrik er sammen med resten av SF-gjengen klar for formiddagsøkt på arbeiderbevegelsens kamp- og solidaritetsdag. For Eliteseriespillerne i Norge så er det kun onsdag. Og jobb. – Vi hadde jo som kjent store problemer med Molde på Aker Stadion i fjor. Det ble 5-0 i sekken – og for å være ærlig – så var det stor klasseforskjell i den kampen. Hjemme den 12. August gikk det langt bedre. Vi spilte 2-2. Og vi har minst like store ambisjoner nå. Jeg føler til tross for bare ett poeng – at vi har hatt bra kontroll bakover. Det har likevel vært seks baklengsmål på de fire første – men noen har vært litt tilfeldige og litt billige. Personlig så trives jeg med ansvar – og «formannsrollen» i forsvarsrekka er jo ikke akkurat ny for meg. Jeg var fire år i Skeid – og var kaptein på OBOS-laget fra Oslo. Fredrik spilte 92 obligatoriske kamper for den gamle storheten – og før det igjen så ble det 71 kamper for barndomsklubben Halsen. I likhet med lagkompis Vetle Walle Egeli er Berglie fra Larvik.

 

Når vi stiller mot Erling Moes Molde – så er det to ulike verdener som møtes. Molde hadde over 520 millioner i inntekter i regnskapsåret 2023. Det ble riktignok bare femteplass i ligaen, men cupfinaleseier over Bodø/Glimt og sluttspill i Conference League ga rekord i klubbkassa. Men det er på banen det skal avgjøres – ikke inne på revisors kontor. – Vi håper på noen scoringer fra våre offensive spillere – foreløpig er det jo bare midtstopperkollega Stian Kristiansen og meg selv som har fått uttelling. Begge målene kom som sagt i Skien. I 2-2-kampen mot Odd. Der skulle vi selvsagt ha tatt med oss alle tre poengene – men det er historie nå. Selv om jeg fikk en liten trøkk i nesa mot Fredrikstad sist – og det ble litt blod – så har alt gått etter planen så langt. Med tanke på skader. For før den utfordrende sesongen i fjor – så hadde jeg aldri vært skadet i hele mitt liv. Fredrik Berglie er revansjesugen og duggfrisk. Og selv om Molde spiller i en annen liga rent økonomisk – så er vi i samme divisjon på søndag. Og det er ute på Jotun Arenas nye kunstgressdekke det hele skal avgjøres.

 

Annonse fra Eliteserien: