Flamur Kastrati

Nå er Flamur spillerutvikler i Odd

- Til søndag er alt glemt...

Flamur Kastrati (32) rakk å bli en favoritt her i SF den relativt korte tiden han var her. Oslo-gutten kom hit i januar 2017 – og dro til Kristiansund etter sommersesongen året etter. Nå er den fargerike spissen spillerutvikler i Odd – vår motstander på søndag. (På bildet over er Flamur i SF-drakt i kamp mot Vegard Bergan (nå Arendal) og nåværende Odd-kaptein Steffen Hagen). – Jeg jobber tett inn mot A-laget – og har en spesifisert rolle her. Mange av de unge spillerne på vårt bestelag – har jeg et spesielt tett bånd til. Jeg har jo litt å lære bort etter en lang og variert karriere. Og la det være sagt med en gang – cuptapet deres er glemt når det blåses til kamp her på Skagerak Arena på søndag. Det er aller best med toppfotballen – det spilles kamper hele tiden – og du får kjapt anledning til å rette opp gamle feil. Vi på vår side hadde jo en kruttsterk borteseier mot Sarpsborg 08 i siste serierunde. Det tar vi med oss – MEN statistikk betyr ingen verdens ting når lagene møtes til et nytt nabo-oppgjør. Flamur må innrømme at nå er det Odd som betyr mest – selv om tiden i Sandefjord var strålende. Sånn må det være…

 

Flamur har mange store talenter å utvikle i Skien. Kanskje det aller største talentet ble matchvinner sist mot Sarpsborg 08. Faniel Tewelde ennå ikke fylt 18 år – blir også av eksterne eksperter – betegnet som noe helt unikt. I tillegg har du Bork Bang-Kittelsen, Syver Aas og Jesper Skau for å nevne noen. – Det beste med disse gutta – er at de er utrolig målrettede, disiplinerte og villige til å lære. De vil for enhver pris opp og fram. Det er her jeg kan bidra med min erfaring – og tilføre dem noe ekstra. Jeg ser fram imot kampen mot SF – og er overbevist om at det blir tett og jevnt. Det er to meget gode lag – og ikke minst – to lag som vil spille fotball. Forteller Flamur – som satser på en trenerkarriere – og er allerede på god vei. – Jeg må likevel innrømme at det var vanskelig å slutte som aktiv. Det tok nok sju måneder før jeg fant meg sjøl igjen. Han snakker som alltid rett fra levra. Det er blitt hans signatur.

 

For det har blitt noen overskrifter i løpet av årene. Både av negativ og positiv art. – Det har jeg håndtert bra. Jeg har jo selv valgt å være direkte i media. Da må jeg tåle en trøkk. Personlig så var det en vanskelig avgjørelse å ta – da jeg sluttet som spiller. MEN kroppen hadde fått nok – og det var nok klokt og nødvendig å gi seg. Jeg hadde jo ett år igjen av spillerkontrakten min med Odd – og lønnen beholdt jeg i mitt siste avtale-år. Jeg var nok landets best betalt utviklingstrener, men nå er jeg tilbake igjen på normal trenerlønn. Flamur Kastrati er seg selv lik. Frittalende og ærlig. Og det var litt av en rundtur han var med om som spiller. Grei, Skeid, FC Twente, VFL Osnabrück, MSV Duisburg, Erzgebirge Aue, Strømsgodset, SF, Aalesund, Kristiansund og Odd. Mange inntrykk fra et langt liv med toppfotballen – som han nå deler med et knippe Odd-talenter. Nå er det imidlertid gamleklubben som skal få måle krefter med Flamurs nåværende arbeidsgiver. Gjestene vil fortest mulig tilbake til normalen….

Annonse fra Eliteserien: