Nå åpner de butikk: – Her kan alle gjøre et kupp

Vil du gjøre et kupp og samtidig støtte en god sak? Torsdag åpner SFs gatelag sin egen klesbutikk på Release Arena.

– Vi har klær i alle farger og størrelser, til barn og voksne. Så her kan alle gjøre et kupp. Det blir billig og førstemann til mølla, forklarer Marco Antonsen.

De siste dagene har Marco og flere fra SFs gatelag vært i hektisk aktivitet på Release Arena. De har sortert klær til den store gullmedaljen.

– Her er shortser, bukser, hettegensere og allværsjakker. Det har vært litt av en jobb å få butikken klar, men nå har vi endelig alt på plass, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

DSC02224.JPG
Marco Antonsen, Tore Knutsen og flere fra SFs gatelag har jobbet hardt for å gjøre klar den nye pop-up-butikken. Nå er de klare for åpning. (Foto: Tom Erik Andersen)

Gave fra Russeservice

Det hele startet med en telefon til Sandefjord Fotball fra Ole Jørgen Smedsrud i Russeservice. Han fortalte at bedriften hadde «en del klær» som de ville donere til SFs gatelag.

– Vi kjørte bort med klubbens varebil for å hente klærne, men skjønte fort at vi trengte en større lastebil.

For inne på lageret sto 32 paller med klær. Over 250 esker skulle opp til stadion.

– Vi stablet pallene på en større transport og fraktet dem hit. Først under tribunen, og derfra har det vært en sjauejobb med bæring, rydding og sortering. Nå er vi klare til å åpne, og er spente på hvor mange som kommer, innrømmer Marco.

Torsdag kl 12.00 åpner gatelaget dørene til sin nye pop-up-butikk i SF-shoppens lokaler på Release Arena.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

DSC02269.JPG
Over 250 esker med klær er på plass på Release Arena. Kirvil Paulsen og de andre SF-spillerne gleder seg til åpning. (Foto: Tom Erik Andersen)

Tre dager i uka

– Planen er å selge ut alt så fort som mulig. Det blir åpent her tre dager i uka. Så får vi se etter de to første ukene. Vi vil også henvende oss til klubber og lag for å tilby eksempelvis hettegensere i større volum, forklarer Tore Knutsen mens han bærer inn flere kasser, pakker ut og henger opp.

Noen meter unna står Kirvil Paulsen og sorterer fleece-jakker.

– Det er jo en utrolig fin gave fra Russeservice, sier hun.

– Vi har fått disse klærne gratis. Alle inntekter fra salget går direkte til gatelaget. Det gir SF muligheter til å opprettholde et tilbud som betyr veldig mye for mange i Sandefjord.

Trener Roger Iversen er stolt av gjengen som selv skal drive den nye butikken sin.

– En butikk som dette gir oss ikke bare inntekter, poengterer Roger.

– Butikken gir også verdifull arbeidstrening for spillerne. Målet med gatelaget er jo å få alle ut i arbeid igjen, og her har vi noe meningsfylt å drive med mellom fotballtreningene. Samtidig kan folk kjøpe billige klær. Det er vinn-vinn for alle parter.

Åpningstider i shopen

Torsdag 26. august, kl 12-18
Fredag 27. august, kl 12-18
Lørdag 28. august, kl 10-16
Torsdag 2. september, kl 12-18
Fredag 3. september, kl 12-18
Lørdag 4. september, 10-16

Annonse fra Eliteserien: